De ce avem nevoie de chirurgie plastica?

De ce avem nevoie de chirurgie plastica?

0 Shares
0
0
0

Daca va intrebati de ce avem nevoie de chirurgie estetica noi va oferim mai multe raspunsuri pentru a va lamuri.

Exista diverse motive pentru care oamenii aleg sa se supuna chirurgiei plastice. Primul este din cauza unui accident, a unui defect de nastere, a unei boli sau a unei rani care a lasat urme. Acestea sunt, intr-un anumit sens, deformari, care au un impact foarte negativ asupra vietii lor si cred si spera ca chirurgia plastica va reduce dificultatea, jena si suferinta lor.

Al doilea este cosmetic, in sensul ca este acest tip de chirurgie este conceputa pentru a spori atractivitatea persoanelor care simt ca un aspect al corpului lor (marimea si forma sanilor, nasului, buzelor, linii pe fata) ar putea fi schimbate si imbunatatite pentru a le face mai atractive.

Stim cu totii rolul atractivitatii in societatea occidentala. Oamenii sunt tratati in mod diferit in functie de cat de atractivi fizic sunt perceputi. Copiii si adultii atragatori sunt, in general, judecati si tratati mai bine decat copiii si adultii mai putin atragatori, chiar si de cei care le cunosc.

Lista consecintelor de a fi atractivi sau neatractivi este lunga si socanta. Persoanele atractive pot mult mai probabil sa fie selectate pentru tot felul de pozitii si mai putin probabil sa fie lasate deoparte sau pedepsite comparativ cu persoanele atractive.

Diferitele caracteristici faciale sunt determinanti importanti ai atractivitatii, de exemplu, un nas mic si barbia perfecta, iar ochii mari sunt considerati caracteristici atractive pentru femei. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca oamenii cauta un mijloc de a-si modifica aspectul pentru a se conforma idealurilor sociale de atractivitate.

Chirurgia cosmetica este preocupata de mentinerea, restaurarea sau imbunatatirea aspectului fizic prin tehnici chirurgicale si medicale “. Societatea Americana de Chirurgie Plastica estetica a raportat o crestere de 446% in procedurile cosmetice din 1997 si o crestere globala de 8% in 2007, cu o crestere de 17% a barbatilor care efectueaza chirurgie cosmetica.

In mod similar, Asociatia Britanica a Chirurgilor Plastici a inregistrat o crestere cu 35% a procedurilor efectuate de membrii sai in perioada 2004-2005. Avand in vedere cresterea prevalentei, accesibilitatii si evolutiei chirurgiei cosmetice in societatea occidentala, devine din ce in ce mai relevanta explorarea diverselor motive externe care determina ca oamenii sa vrea o interventie chirurgicala cosmetica.

Aceasta crestere recenta se datoreaza probabil disponibilitatii chirurgilor plastici, influentei mass-media, intereselor evolutive si factorilor personali care se refera la pacient. Progresele tehnologice in chirurgia cosmetica au facut-o mai sigura si mai putin invaziva, cu un timp de recuperare mai rapid, precum si scaderea costului procedurilor.

Multi oameni au devenit mai putin ingrijorati si mai dispusi sa considere si sa accepte interventia chirurgicala cosmetica ca pe o posibila optiune pentru modificarea aspectului lor fizic.

Sa spus despre atractivitate, asa cum un filosof a spus despre pornografie, ca este dificil de explicat, dar usor de recunoscut.

Am incercat sa definim ceea ce face o persoana fizic atractiva. Vechii greci, de exemplu, credeau ca frumusetea era o chestiune de proportii matematice potrivite. Cu toate acestea, pentru filozoful David Hume exista doar in mintea celui care priveste  si fiecare minte percepe o frumusete diferita.

0 Shares
You May Also Like