Cand si cum trebuie sa alegi ciorapii cu presiune?

Cand si cum trebuie sa alegi ciorapii cu presiune?

0 Shares
0
0
0

Ciorapii de compresie sunt de neinlocuit in caz de amenintare sau in timpul insuficientei venoase a membrelor inferioare. Atunci cand sunt selectati corect, cu ajutorul presiunii, aceste tipuri de ciorapi imbunatatesc starea venelor, iar pacientii simt o usurare clara. Totusi, merita sa iti amintesti ca exista multe modalitati de a reduce riscul de insuficienta venoasa si merita sa le pui aplici rapid.

Riscul acestei boli creste odata cu inaintarea in varsta. Contribui la dezvoltarea acestei boli datorita vietii sedentare si unei alimentatii necorespunzatoare. Incearcasa fii moderat activ de cel putin 4-5 ori pe saptamana, pentru minim jumatate de ora.

Alege mersul pe jos, ciclismul, fitness-ul sau chiar dansul. Pentru aceasta, sunt importante o dieta adecvata, din care ar trebui sa elimini alimentele foarte procesate. Limiteaza aportul de sare, care determina corpul sa retina apa si creste tensiunea arteriala. Trebuie sa reduci cantitatea de grasime animala din meniu, renuntand la carnea grasa si la mezeluri.

Cel mai bine este sa inlocuiesti dulciurile cu fructe. Daca simptomele au aparut deja, merita sa usurezi simptomele purtand ciorapi cu presiune delicata Fiore Comfort. Cum sa alegi marimea si cand ar trebui sa ii porti?

Cui i se potrivesc ciorapii de compresie?

Aceste tipuri de ciorapi trebuie sa fie purtati atat de cei care au suferit deja de insuficienta varicoasa, cat si de cei care prezinta riscul unor astfel de afectiuni. Ciorapii de compresie merita folositi atunci cand picioarele se simt obosite constant si apar umflaturi pe ele .

In sindroamele post-trombotice severe, sunt chiar necesari, dar merita sa ii porti profilactic atunci cand riscul este mare. Acest lucru se aplica in special sarcinii si statului in picioare pentru perioade lungi. Aici, trebuie acordata atentie persoanelor care calatoresc cu avionul, deoarece riscul de tromboza este deosebit de mare in timpul zborului. Purtarea de ciorapi compresivi este recomandata si femeilor insarcinate, deoarece in starea lor este, de asemenea, foarte usor sa apara astfel de afectiuni.

Cum sa ii alegi tinand cont de dimensiunea si rezistenta la compresiune?

In magazine, poti cumpara nu numai ciorapi de compresie , ci si colanti , sosete mai lungi sau simple. Ce model alege pacientul ar trebui sa depinda de localizarea leziunilor vizibile pe picioare sau de recomandarile specifice ale medicului, care uneori poate chiar sa excluda utilizarea lor. De asemenea, medicul va stabili nivelul adecvat de presiune .

Forta de presiune trebuie aleasa cu atentie. Daca este prea mica, purtarea acestor colanti de compresie nu va aduce beneficii pacientului. Daca presiunea aplicata este prea mare , poate reduce periculos fluxul de sange.

Daca sunt utilizati ca masura profilactica pentru a preveni formarea de vene varicoase sau insuficienta venoasa generala, se folosesc ciorapi cu presiune scazuta marcate – 8-14 mm Hg.

Persoanele care au vene usor varicoase, iar umflarea si greutatea generala a picioarelor sunt standard, ar trebui sa foloseasca ciorapi sau colanti cu gradul 1 de compresie. Pe ambalajul produselor relevante, informatiile ar trebui sa apara – 15-24 mm Hg.

Atunci cand pe picioare exista varice semnificative sau pacientul este deja tratat chirurgical, colantii corespunzatori vor fi cei care apartin clasei de compresie II (25-34 mm Hg). In cazul insuficientei venoase avansate, se utilizeaza masuri de presiune de gradul III (35-44 mm Hg). In cazuri foarte severe, in sindroamele post-trombotice, se utilizeaza lenjerie de corp cu grad de compresie IV, mai mare de 44 mm Hg.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like