Ce este parallax scrolling?

Ce este parallax scrolling?

0 Shares
0
0
0

La fel ca tendintele modei, designul web trece de asemenea prin propriile faze si cicluri. O tendinta sau o tehnica care este calda astazi poate cadea maine, in timp ce ceva care a fost odata considerat ridicol s-ar putea sa revina mereu in voga.

Luati GIF-uri animate: acestea au fost un lucru minunat in anii 1990, apoi au cazut disparut la inceputul deceniului trecut si sunt acum din nou populare (desi de aceasta data isi datoreaza existenta memurilor si comentariilor sociale sau emoticoanelor).

O tendinta de design care este in prezent in crestere este parallax scrolling. Din ce in ce mai multi designeri folosesc paralax ca o caracteristica-cheie a desenelor si a temelor lor. Desi are propria sa parte superba, parallaxul nu este destinat fiecarui site web. Cu alte cuvinte, derularea paralax ar putea fi multe lucruri, dar cu siguranta nu este un glont de argint care repara totul.

Desi este adevarat ca Parallax a gasit dragoste in randul designerilor web in ultima vreme, conceptul si logica din spatele lui sunt destul de vechi. Practic, paralax inseamna ca elementele pot sa se miste independent, dand astfel o senzatie 3D unui alt plan 2D. Un exemplu excelent de derulare paralax este pagina de destinatie Envato Elite. Daca vrei sa excelezi in acest domeniu iti recomandam cursuri web design.

Vorbind in intregime in termeni de animatie si nu doar de design, paralax poate fi implementat in mai multe moduri:

  • Raster Parallax, care este utilizat in cea mai mare parte pentru a oferi o iluzie optica de miscare.
  • Repetare model, care utilizeaza afisaje de derulare pe fundal repetat.
  • Layered Parallax, unde obiectele din prim-plan si fundal se misca intr-un ritm diferit.
  • Sau, metoda simplu Sprite.

Acestea fiind spuse, derularea paralax este folosita astazi intr-o mare varietate de site-uri web, inclusiv portofolii, site-uri corporative, pagini de destinatie si asa mai departe.

Cu toate acestea, exista anumite consideratii de care trebuie sa tineti cont atunci cand utilizati parallax in paginile dvs. web.

Oamenii de pe internet au o atentie scurta si o perioada limitata de timp. Daca site-ul dvs. nu reuseste sa se incarce rapid, acesta va pierde vizitatori, indiferent de cat de bine poate fi proiectat. In general, majoritatea designerilor care lucreaza cu paralax il folosesc pentru elementul sau estetic si pentru a lua ochii. Cu alte cuvinte, paralax nu este bine cunoscut pentru viteza sa, si asta inseamna ca, indiferent de modul in care il implementati, sacrificati putin din timpul de incarcare a paginii.

Acum, daca sacrificiul merita justificat, folosirea scrolling-ului parallax are sens. Dar daca timpul de incarcare a paginii devine ridicol de mare (ceea ce se intampla de multe ori) din cauza parallax, este de la sine inteles ca veti fi mai bine fara parallax pe site-ul dvs. La urma urmei, compromiterea rangului dvs. de cautare si pierderea traficului nu este cu siguranta un pret pe care il veti plati doar pentru a avea un efect de defilare scump pe site-ul dvs. Va recomandam sa cereti parerile expertilor atunci cand vreti sa faceti astfel de alegeri.

 

0 Shares
You May Also Like