Alege sa consumi apa alcalina ionizata!

0 Shares
0
0
0

Beneficiile-apei-alcaline

Ca in orice domeniu, si in ceea ce priveste nutritia exista o multime de specialisti care au diverse opinii. Unele dintre acestea se bazeaza pe stiinte, altele sunt doar vorbe, cu putine dovezi care sa le sustina. Astfel, poate fi destul de dificil sa gasesti modul corect prin care poti alege sa stai sanatos si ce poti alege sa consumi pentru a mentine aceasta stare. Insa, poti incepe cu ceva foate usor, si anume cu consumul de apa, de aceea este recomandat sa alegi apa alcalina ionizata.

Exista anumite strategii de marketing care pot afecta intr-o oarecare masura beneficiile unui anumit produs, caci foarte multi consumatori pot ajunge la concluzia ca totul tine doar de reclama.

Notiuni elementare de chimie

Apa( H2O) este formata din doi atomi de hidrogen si un atom de oxigen. Unele dintre aceste molecule se sparg si lasa ionul de hidrogen H+ liber si ionii de hidroxid OH liberi. Daca exista aceeasi cantitate de hidrogen si hidroxid liberi, solutia nu este nici acida, nici bazica, iar masura concentratiei de hidrogen, adica pH, este egala cu 7. Daca exista mai multi ioni de hidrogen liberi, atunci solutia este alcalina sau bazica, iar pH-ul este mai mare de sapte. Pentru fiecare crestere a numarului de pH, exista de zece ori mai putini ioni de hidrogen liberi.

Acest lucru este confuz in lipsa matematicii, insa se datoreaza faptului ca pH-ul este un logaritm al unui exponent negativ.

De ce cred oamenii ca este buna apa alcalina?

Acest lucru se intample din diverse motive, mai exact anumite studii japoneze au aratat ca exista numeroase beneficii asupra sanatatii, de aceea, acestia au ales sa o bea de foarte mult timp, mai exact de peste 40 de ani de cand au aparut primele ionizatoare de apa.

Ce-este-alcalinitatea

Foarte multi dintre producatorii apei alcaline au adus la cunostinta consumatorilor faptul ca exista multe beneficii ale apei ionizate, insa cel mare mare avantaj este acela ca reuseste sa hidrateze mult mai bine organismul uman.

Totusi, in cazul apei alcaline vandute la sticla, reclama a avut foarte mult de spus, deoarece in anumite cazuri, sticlele cu apa alcalina au fost printre cele mai cautate si vandute, indiferent de costul extraordinar de mare al unei sticle.

Ce este alcalinitatea?

Alcalinitatea este un cuvant de baza atunci cand vine vorba despre diete si oamenii sustin ca anumite diete pot face ca pH-ul intregului corp sa fie mai alcalin. Insa nu intotdeauna este recomandat sa se modifice alcalinitatea corpului, caci acest lucru poate duce la anumite complicatii.

Exista anumite studii care au demonstat faptul ca apa alcalina este foarte importanta pentru hidratare, caci este mult redusa vascozitatea sangelui atunci cand se consuma apa alcalina.

Alte studii realizate in Japonia au aratat ca apa alcalina ionizata poate avea beneficii importante pentru diabetici sau pentru cei afectati de boli de rinichi.

Atunci cand consumatorii aleg sa cumpere apa alcalina ionizata imbuteliata, din magazine, de cele mai multe ori acestea au gustul foarte bun.

Ceea ce poate fi foarte clar, este faptul ca aceasta apa alcalina este consumata de foarte mult timp de catre japonezi si acestia considera ca aceasta este foarte benefica pentru indepartarea bolilor sau pentru a creste durata de viata.

 

0 Shares
You May Also Like