Ce sunt anunturile Google si pentru ce sunt acestea pe platforma?

Ce sunt anunturile Google si pentru ce sunt acestea pe platforma?

0 Shares
0
0
0

Deoarece Google este principalul motor de cautare pe care toti il utilizam, el  devine o platforma convenabila pentru companiile de publicitate si persoanele care lucreaza independent. Din acest motiv, este important sa stiti ce sunt aceste anunturi si pentru ce sunt.

Anunturile Google sunt un tip de publicitate virtuala care a fost pusa la dispozitia companiilor si a persoanelor care doresc sa faca publicitate in rezultatele de cautare ale acestui motor de cautare. Acestea sunt utilizate si in alte retele de publicitate care apartin aceleiasi platforme. Aceasta reclama se numeste Google Ads, anterior AdWords,si va permite sa sponsorizati o cautare Google atunci cand potentialii clienti se intreaba despre produsele sau serviciile oferite de sponsor.

Care sunt instrumentele necesare pentru gestionarea si crearea campaniilor publicitare pe Google?

Printre instrumentele de gestionare si creare a campaniilor in Google Ads se numara:

Editor de cuvinte cheie

Este gratuit si utilizat pentru a gestiona diferite campanii in cadrul anunturilor Google. Scopul sau este de a face modificari intr-un mod masiv intr-un singur cont, de exemplu, veti putea edita diferite campanii in acelasi timp, exportati si importati campaniile pentru un control mai bun si incarcati modificarile de indata ce aveti o conexiune la Internet, printre altele.

Planificator de cuvinte cheie

Acest instrument va permite sa efectuati o cautare de cuvinte cheie pentru a obtine termeni legati de potentialii clienti. De asemenea, puteti gasi informatii despre servicii si produse, in plus fata de locatie, intervalul de date, categorie, tendintele de volum, numarul de cautari lunare,afisari, sumele licitate sugerate pentru a incepe o reclama…

Planificator de afisare

Veti putea crea campanii de afisare in platforma de anunturi Google, gasind sugestii de cuvinte cheie. In acest fel, veti cunoaste locatii geografice, site-uri web, aplicatii mobile si videoclipuri. De asemenea, veti putea filtra datele , cum fi varsta si sexul. Toate acestea va vor ajuta sa obtineti informatii pentru a incepe sa creati campania si pentru a fi mai eficienti in anunturi.

Eticheta de remarketing

Facand acest tip de activitate va fi important daca doriti sa planificati o strategie de marketing buna pentru a obtine suma maxima de conversie. Cu acest instrument veti putea colecta cookie-uri de la persoane care v-au vizitat site-ul web si astfel veti cunoaste comportamentul acestora pentru a genera viitoare campanii directionate.

Urmarirea conversiilor

In cadrul platformei de anunturi Google exista diferite modalitati de a pune codul de urmarire pe site-ul dvs., pentru a avea o eficienta mai mare in ceea ce priveste cuvintele cheie, de exemplu, in grupurile de anunturi si in mediile de investitii pe termen mediu cat si  pe termen scurt.

Google Analytics

Acest serviciu gratuit va permite sa analizati traficul web. In plus, il puteti conecta cu contul Google pentru a cunoaste activitatea pe care fiecare utilizator o desfasoara pe site-ul dvs. De asemenea, veti putea cunoaste cantitatea de trafic platit care vine prin campaniile pe care le-ati facut, creand “palnii”, filtre si stabilind obiective pentru a termina remarketingul.

0 Shares
You May Also Like