Forma si dimensiunea sanului pot fi modificate prin introducerea unui implant atat sub tesutul sanului, cat si in spatele muschiului pe care se afla sanul (pieptul). De preferat, implantul este plasat sub muschi, deoarece acest lucru face ca marginea superioara a implantului sa fie mai putin evidenta.
Daca pacientul are suficient tesut adipos / glandular pentru a umple in mod adecvat implantul, se poate lua in considerare plasarea protezei deasupra muschiului. Implanturile sunt de obicei introduse prin incizii facute in pliul inframamic (sub san). Alternativ, se pot face incizii in jurul areolelor (periareolar) sau sub axila, insa aceste detalii le puteti afla accesand https://www.drcalu.com si luand legatura cu Dr.Calu.
Care sunt cauzele posibile ale sanilor mici?
Uneori, sanul unei fete nu se dezvolta mult in perioada pubertatii. Subiectii cu sanii foarte mici sau aproape absenti au niveluri hormonale in intervalul normal si sunt adesea capabili sa alapteze cu succes. Marimea sanului este determinata genetic. La fel ca in cazul majoritatii caracteristicilor fizice umane, dimensiunea sanului este distribuita in functie de o curba a clopotului gaussian.
Majoritatea femeilor au sani mijlocii si doar o minoritate au sani foarte mari sau foarte mici. Odata cu imbatranirea, tesutul mamar se reduce treptat (se atrofiaza) si cade, determinand o schimbare a formei sanului. Acest efect este amplificat de sarcina sau dupa pierderea semnificativa in greutate.
Ce este un implant mamar?
Un implant mamar este format dintr-un invelis exterior (plic siliconic), care poate fi plat sau structurat. Materialul de umplere poate fi format din apa si sare (numita solutie salina), silicon lichid sau asa-numitul gel de silicon coeziv (forma stabila) cu diferite grade de duritate. Implanturile au o forma rotunda sau forma unui san natural, numite lacrimi sau proteze anatomice.
De obicei, se recomanda utilizarea implanturilor de gel de silicon coezive. Aceste implanturi tind sa aiba un aspect si o senzatie mai naturala si au mai putine sanse de a prezenta o posibila „ondulare” (viziunea undelor implantului prin piele). Implanturile folosite trebuie sa fie aprobate de FDA (Food and Drug Administration) si sa aiba o durata buna.
Sisteme de picurare sau rotunjire?
La subiectii care au un tesut mamar destul de redus, forma sanului va fi dictata mai ales de forma implantului. O proteza rotunda poate provoca o plinatate excesiva in partea superioara a sanului si clivaj pronuntat. Cu toate acestea, majoritatea femeilor prefera un aspect mai natural, de obicei realizat cu implanturi de picurare.
Cum se determina marimea unui implant mamar?
Cel mai bun mod de a face acest lucru este SIMULAREA 3D. In timpul consultarii cu chirurgul, pacientul isi poate exprima preferinte personale cu privire la forma si dimensiunea sanului si orice ingrijorare cu privire la procedura.
Prin urmare, specialistul va avea destul timp pentru a evalua fiecare caz in parte si pentru a raspunde in mod corespunzator la toate intrebarile adresate, astfel incat pacientul sa fie informat in mod corespunzator despre beneficii si riscuri posibile asociate procedurii.
Se va efectua o evaluare precisa si detaliata a formei sanului (inaltime, latime si simetrie), calitatea pielii si aspectul custii sanilor. Pentru a ajuta pacientul sa aleaga dimensiunea dorita a sanului, vor fi disponibile calibratoare speciale de silicon.
Purtati aceste sortatoare sub o camasa stransa, veti avea ocazia sa aveti o vedere mai precisa a rezultatului final. In functie de nevoile specifice ale pacientului si de evaluarea specialistului, cel mai potrivit implant va fi ales la sfarsit.
Ce anestezie se foloseste pentru efectuarea implanturilor mamare?
O operatie de mamoplastie poate fi efectuata sub anestezie generala, anestezie locala cu sedare sau anestezie locala. Rareori pacientii aleg sa fie constienti in timpul acestui tip de interventie, intrucat disconforturile cu care se confrunta daca aleg doar anestezia locala sunt considerabile.
Drept urmare, se administreaza intotdeauna un fel de anestezie generala. Datorita tehnicilor anestezice moderne, este posibil sa se administreze o anestezie foarte usoara (sedare) integrata cu administrarea unui anestezic local.
Care sunt timpii de recuperare dupa o interventie chirurgicala la sani?
De obicei, pacientii pacientii isi petrec noaptea de dinainte de operatie in clinica, in timp ce operatia se efectueaza dimineata, iar apoi pot parasi clinica in aceeasi seara. In prima saptamana, este necesar sa se ia calmante pentru a calma durerea, care altfel ar putea fi destul de intensa, in special atunci cand implantul este pozitionat in zona sub-musculara.
In acest timp este necesar sa purtati un sutien sport pentru a oferi sanului un anumit tip de sprijin. Cicatricile trebuie acoperite cu banda chirurgicala pentru o perioada de doua saptamani si este de preferat sa nu fie expuse la lumina directa a soarelui cel putin sase luni.
Pacientul poate face un dus dupa cateva zile si face baie dupa doua saptamani. Orice activitate sportiva trebuie evitata cel putin doua saptamani, dupa care poate fi recuperat treptat. Sanii par initial mai mari datorita umflaturii normale postoperatorii si, in cele mai multe cazuri, aceasta umflare va disparea in cateva luni.
In urma unui implant submuscular, tesuturile moi si muschii, pentru a se acomoda complet implantului, au nevoie de o anumita perioada de timp, in acest timp forma sanului va continua sa varieze usor. Dupa sase luni de la operatie, este programata o vizita de urmarire pentru a evalua rezultatul final al procedurii chirurgicale. Pentru a se acomoda complet implantului, au nevoie de o anumita perioada de timp, in acest timp forma sanului va continua sa varieze usor.