Importanța menținerii unei greutăți corporale ideale

Importanța menținerii unei greutăți corporale ideale

0 Shares
0
0
0

O parte importantă a oricărei călătorii de pierdere în greutate este stabilirea obiectivelor. Este important să luați în considerare mulți factori, cum ar fi greutatea corporală ideală. O bună înțelegere a greutății corporale ideale poate contribui la stabilirea obiectivelor realiste și la îndeplinirea acestora.

Greutatea corporală ideală este un interval de greutate care îți spune dacă greutatea ta este proporțională cu înălțimea și sexul tău. De asemenea, este important să evaluați dacă obiectivele dvs. sunt într-un interval sănătos și sigur de atins.

Legătura între greutate și sănătate

Greutatea corporală ideală este doar un indicator al sănătății și nu este o idee unică. Nu este neobișnuit ca o persoană care se încadrează în limitele „normale” pe o scară a indicelui de masă corporală, este de fapt încă nesănătoasă. De exemplu, un atlet cu mușchi mari și puțină grăsime poate avea o greutate mai mare și se încadrează în afara normei, dar este totuși sănătos. Să te bazezi exclusiv pe acești indici clasici nu este o modalitate cuprinzătoare de a măsura compoziția corporală sau de a evalua nevoile de pierdere în greutate.

Mulți factori intervin în măsurarea greutății sănătoase dincolo de o scară, cum ar fi nivelul de activitate și sexul, și ar trebui luați în considerare înainte de a începe orice călătorie de fitness sau schimbare de rutină.

Repercursiunile asupra sănătății pe care le poate avea o greutate nesănătoasă

Nu numai că o greutate sănătoasă este crucială pentru menținerea aptitudinilor fizice normale, dar te menține la un risc scăzut pentru o varietate de boli. O persoană supraponderală prezintă un risc mai mare de a dezvolta probleme grave de sănătate, cum ar fi:

  • Diabet (tip 2)
  • Tensiune arterială crescută
  • Boală coronariană
  • Accident vascular cerebral
  • Anumite tipuri de cancer
  • Boala vezicii biliare
  • Probleme de reproducere
  • Probleme musculo-scheletice
  • Gută

Menținerea unei greutăți corporale ideale poate ajuta la prevenirea unora dintre aceste afecțiuni. Dacă te confrunți deja cu unele dintre aceste probleme, cum ar fi hipertensiunea arterială, asta nu înseamnă că este prea târziu pentru a începe să duci o viață mai sănătoasă. De fapt, o schimbare a dietei și a exercițiilor fizice ajută adesea la controlul unora dintre aceste boli.

Ce poți face?

Cheile succesului în menținerea unei greutăți corporale ideale sunt schimbările stilului de viață, dieta și planurile de exerciții fizice. Greutatea se bazează pe cantitatea de energie pe care o absorbi prin alimente și pe cantitatea de energie pe care o folosești prin activitate. Când unul îl depășește pe celălalt, provoacă pierderea în greutate sau creșterea în greutate. Pentru a crea un deficit care duce la pierderea în greutate, petreceți mai puțin timp sedentar și mai mult timp activ. Mănâncă mai multe fructe și legume și reduceți dimensiunea porțiilor. Menținerea acestor schimbări pe tot parcursul vieții te va ajuta să vă mențineți o greutate corporală sănătoasă. Te vei simți mai bine și vei avea un risc mai mic în a dezvolta anumite boli pe măsură ce duceți o viață mai sănătoasă.

Dacă aveți nevoie de sprijin, puteți să apelați la soluții precum suplimentele speciale pentru pierderea în greutate, precum utilizarea unor capsule de slabit Marnys Dieterm.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like