5 pași pentru camuflarea cearcanelor cu machiaj

5 pași pentru camuflarea cearcanelor cu machiaj

0 Shares
0
0
0

Oboseala, unele probleme de sanatate sau varsta pot provoca cearcane sau pungi sub ochi, care strica aspectul fetei, dar pot fi mascate prin makeup.

Cearcanele pot fi corectate permanent prin diferite tratamente si comprese, insa ne putem trezi dimineata, pe neasteptate, cu fata obosita si cearcane, iar singura solutie este mascarea lor cu ajutorul catorva produse cosmetice.

1.    Mascarea cearcanelor:

Anticearcanul va fi folosit dupa ce s-a demachiat, tonifiat si hidratat pielea din jurul ochilor. Daca timpul iti permite, compresele cu cuburi de gheata sub ochi au rezultate foarte bune pentru dezumflarea acelor portiuni.

Alege un anticearcan cu un ton mai deschis decat culoarea fondului de ten potrivit pielii, dar ia in considerare si consistenta acestuia. Un anticearcan lichid va avea ca rezultat un machiaj mai natural, insa formula cremoasa are putere mai mare de acoperire.

Aplica anticearcan si pe pleoape sau foloseste un primer pentru ochi, care poate fi o baza pentru machiaj, dar asigura si un efect de luminozitate. Incearca si aplicarea primerului sub ochi, peste anticearcan, s-ar putea sa rezulte o estompare mai buna a cearcanelor si un efect de iluminare a privirii.

Corectorul poate fi folosit pentru a atenua cearcanele mai pronuntate: cearcanele vinetii se pot masca foarte bine amestecand corector galben cu portocaliu, iar cele maro se atenueaza cu un corector roz.

2. Uniformizarea culorii tenului:

Fondul de ten poate inlocui cu succes anticearcanul in cazul in care cearcanele nu sunt pronuntate. Se poate aplica un fond de ten cremos intai sub ochi, se lasa 2 minute si apoi se intinde pe toata fata. Sau se poate amesteca fondul de ten cu anticearcanul, dar solutia cea mai buna pentru tine o vei gasi experimentand.

3. Fixarea produsului asezat peste cearcane

Pudra mata sau translucida peste anticearcan va fixa produsul folosit pentru mascarea cearcanelor, ideal ar fi sa aiba o nuanta galbena sau alba daca ai o piele cu nuanta foarte deschisa. Un surplus de pudra sub ochi aplicat inainte de a colora pleoapele superioare cu fardul pentru ochi va ajuta la curatarea fardului cazut pe obraji.

4. Efect de iluminare a privirii

Fardul de iluminare asezat la colturile ochilor acopera niste zone de culoare mai inchisa si ofera luminozitate privirii. Fardul poate fi inlocuit de orice produs de makeup care are si rol de iluminare: primer, corector, concealer, creion, fond de ten etc.

5. Culorile care avantajeaza ochii cu cearcane

Culorile fardurilor pentru ochii cu cearcane nu vor fi in nuante inchise sau cu tenta verde ori roz-rosu, care tind sa amplifice aspectul obosit al fetei. Asadar, este de preferat alegerea pentru pleoape a unui fard de culoare deschisa, chiar sidefat la un machiaj de seara, iar cu doua-trei nuante ale aceleiasi culori vei obtine un efect de stralucire si luminozitate.

0 Shares
You May Also Like