Tehnici si implementari noi in webdesign pentru 2016

0 Shares
0
0
0

O tipografie si mai frumoasa.

Interfetele streamlined au pavat calea catre emergenta “tipografiei frumoase” , asa cum a facut-o si adaugarea de tool-uri web mai folositoare pentru aceasta parte a webdesign-ului, asa cum ar fi Google Fonts si Adobe Typekit, ca optiuni mainstream pentru crearea librariilor online expansive.

Fonturile mari, bold vor continua sa se mentina in top, deoarece functioneaza foarte bine cu celelalte elemente trendy ale webdesign-ului. Acest concept simplu de lettering da mai mult spatiu celorlalte elemente, in timp ce comunica mesajele intr-un mod cat mai citibil, pe display-uri din ce in ce mai mari.

Provocarea must-try (adica trebuie sa incerci) este aceea de a crea fonturi destul de mari si dragute pentru utilizator, pentru ca acesta sa citeasca content-ul cu si mai multa placere. Pentru un website profesional, apeleaza la cei de la It Exclusiv.

Ilustratiile si schitele.

Ilustratiile si schitele aduc un element de fun in plus unui design de website mai invechit sau nu neaparat invechit, dar mai sobru. Pot functiona pentru site-uri de toate tipurile si nu mai sunt “doar pentru copii” asa cum se sugera acum ceva timp.

Stilul de ilustratie a inceput de asemenea sa creasca in popularitate, atunci cand vorbim despre partile mai mici ale unui website (partile de design), ca de exemplu iconitele (icons) si alte elemente ale interfetei de user. Ce e super in legatura cu acest trend, este ca da personalitate oricarui website.

Deoarece un icon reprezentat de ilustratie sau o schita pare desenat cu mana, pare si arata mai “personal” pentru useri si se poate continua pe aceasta cale atunci cand va ganditi la design-ul unui site, pentru a crea o conexiune mult mai buna (personala) cu utilizatorul.

Culori mai vibrante (in stilul anilor 80).

Culorile luminoase, vibrante, au inceput cu adevarat sa apara in design-urile de tip flat si au continuat sa castige in popularitate. Google Material Design Documentation descrie acest trend.

Poti doar sa arunci un ochi peste Dribble, culoarea este pretutindeni. Acestia sunt indicatori cheie pentru faptul ca modul de implementare al culorilor va ramane in acest fel in acest an, ca si in 2015.

Una dintre schimbarile ce vor avea loc, va fi modificarea tipului de culori, dar in nici un caz luminozitatea sau bogatia acestora. In timp ce in 2015 s-au folosit design-uri mari, colorate monoton, se trece la o schimbare a acestora, in sensul de culori cu paleta mai larga, aproape cu un feeling de anii ’80.

Mai multa inconografie.

Icoane, icoane si iar icoane! NU, nu vorbim despre religie! 🙂 Este vorba despre iconitele interactive ce vor fi prezente din ce in ce mai mult in design-ul de website-uri. Din ce in ce mai multi designeri creaza interfete de useri (UI) si icon-kit-uri ce sunt foarte usor de folosit, cu iconite din ce in ce mai user-friendly. De asemenea, se experimenteaza cu icoanele “oversize” de o marime mai mare, multumita formatelor SVG.

Toate aceste tehnici de aparitie noua, vor aduce un suflu nou design-ului web in anul 2016, site-urile vor deveni mai atractive si mai prietenoase cu utilizatorii, acesta este trendul.

0 Shares
You May Also Like