Termostatele-smart-pot-reduce-semnificativ-costurile

Termostatele smart pot reduce semnificativ costurile

0 Shares
0
0
0

Termostatele smart sau destepte promit o reducere semnificativa a costurilor, asigurand un control mai bun al aparatelor de incalzit. Acestea sunt comparate in general, pe criterii de eficienta a costurilor si modul cat mai simplu de folosire.

Termostatele “destepte” nu au aparut de foarte mult timp, dar iata ca este timpul sa le luam in considerare. Premiza este simpla si avantajoasa: un control mult mai bun al procesului de incalzire, acces prin telecomanda si promisiuni de scaderi ale costurilor pentru incalzire cu pana la 20-30%.

Cu termometrele smart ce pleaca de la aproximativ 200 de dolari, facturile la sfarsit de an, dupa un studiu din Marea Britanie, s-au redus cu peste 1400 de dolari. In concluzie, cumpararea unui termostat inteligent reprezinta o investitie care va economisi foarte multi bani, in timp.

Cel mai mare producator de termostate in momentul de fata este Nest. Aceasta companie a fost achizitionata de Google acum un an, pentru 3.2 miliarde de dolari si a devenit una dintre cele mai de succes companii din acest domeniu.

Termostatele smart sunt montate in general de catre profesionisti, dar daca va pricepeti, vi le puteti monta si singuri, respectand indicatiile din manualul de la producator. Cele de la firma Nest sunt foarte usor de instalat si de folosit si au de asemenea, un design modern si placut. Pretul este si el, competitiv.

Solutia “secreta” incorporata in tehnologia termostatelor este invatarea “smart”. Acestea au practic inglobat un senzor de miscare ce detecteaza momentul sosirii acasa, pentru a declansa in mod automatic procesul de incalzire si pentru a-l opri atunci cand sunteti plecat intr-o excursie sau intr-o calatorie.

Puteti seta manual termostatul (si optional rezerva de apa fierbinte) prin accesul la un display atractiv, via smartphone (printr-o aplicatie specializata) sau chiar dintr-un web browser.

Rezultatul consta intr-un device minimalist de care vei uita in cel mai scurt timp, pentru ca “invata” repede si vei constata ca isi va face treaba fara probleme.

Deoarece acesta invata din fiecare setare manuala a temperaturii, pe care ati efectuat-o de-a lungul timpului, el va fi oprit intotdeauna atunci cand nu aveti cu adevarat nevoie si va fi in stare sa citeasca chiar si rapoarte ale vremii, pentru ajustarea temperaturilor necesare in zilele calduroase sau reci, dupa caz.

Testarea acestor termostate in timpul iernii, a relevat scaderi ale costurilor pentru incalzirea locuintei de pana la 20%, in comparatie cu anii precedenti, cand acestea nu au fost folosite sau au fost folosite termostate de o calitate slaba.

Alt tip de termostat este cel de la firma Hive. Si acesta a devenit in foarte scurt timp, foarte apreciat si cautat. Pe setarile “default” termostatul de la Hive este ceva mai mult decat un termostat simplu, avand posibilitatea de a fi controlat in totalitate printr-un web browser sau smartphone.

Aceasta iti largeste posibilitatile de planificare si setare, precum si un mediu interactiv de accesare si folosire, usor de invatat si retinut. Ca un dezavantaj, putem mentiona faptul ca acesta necesita un “internet bridge”, o cutie separata care va fi atasata tot timpul prin fire, de catre routerul din locuinta.

Termostatele de la Nest, evita acest lucru, avand incorporat un controller wi-fi proprietar. Un alt termostat foarte bun si eficient este modelul Salus it600, ce poate fi vizualizat intrand pe saluscontrols.ro.

0 Shares
You May Also Like