Spune si tu DA brazilor artificiali de Craciun

0 Shares
0
0
0

Iata ca luna preferata a tuturor oamenilor, luna decembrie, ne viziteaza din nou, si odata cu aceasta vin si dilemele ei specifice, care ne pun pe jar, si ne determina sa ne ridicam mii de semne de intrebare. Impodobim anul acesta un brad natural sau alegem unul artificial?

Stiu ca pentru multi aceste sarbatoril de iarna ar fi parca lipsite de sens si de farmec daca nu ar exista un brad natural impodobit in casa, ce bineinteles este insotit de mirosul inconfundabil si specific al acestuia insa, daca doriti parfum de brad in casa puteti opta pentru o coronita din brad natural. Acesta sunt prezente pe piata in nenumarate forme si variante, potrivite pentru toate gusturile si buzunarele.

spune-si-tu-da-brazilor-artificialiDupa parerea mea, acesti brazi artificiali de Craciun au mult mai multe avantaje in fata celor naturali, incepand cu faptul ca sunt disponibili intr-o mare varietate de stiluri, forme, culori, modele si marimi, si terminand bineinteles, cu ceea ce mi se pare cel mai important, cu faptul ca nu dauneaza mediului incojurator.

Imi place sa cred ca bradul artificial a fost inventat nu pentru a fi un inlocuitor al bradului natural, ci mai degraba pentru a-l proteja pe acesta, fiind ca un fel de salvare atat a naturii cat si a omenirii, datorita efectelor benefice pe care existenta padurilor le are asupra noastra.

Un alt lucru pe care il consider un foarte mare si extrem important avantaj pentru un brad artificial este economia pe care o facem cumparand un astfel de brad. Astfel, folosindu-l mai multi ani la rand, suntem scutiti de o cheltuiala anuala, iar banii pe care ii economisim ii putem investi in mod inteligent in alte lucruri benefice noua.

Forma perfecta pe care acestia o au si varietatea de modele existente pe piata imi surad precum unui copil, iar bucuria de a vedea atatea variante si de a avea atatea optiuni este una extrem de placuta. Sper ca acest fapt sa atraga privirile oamenilor si sa ii determine sa se indrepte cate alegerea unui brad artificial de Craciun, in speranta ca vom putea candva salva intregi plantatii de brazi naturali.

Bineinteles, sa nu uitam nici faptul ca acesti braduti ne scutesc de curatenia anuala pe care ar trebui sa o facem daca am avea brazi naturali. Acestia nu au ace ce se vor usca si vor cadea, lasand in urma un peisaj dezolant si crengi goale si uscate, ci din contra, brazii artificiali au diverse modele, forme, marimi si combinatii de ace pentru a crea o impresie de brad mereu verde si voios.

Intr-un final, pe langa enumeratul de avantaje si de calitati ale brazilor artificiali, trebuie sa recunosc si faptul ca acesti brazi artificiali prezinta si ceva inconveniente, sau mai bine spus, au si anumite dezavantaje.

Dupa cum bine stim, sunt facuti din PVC, iar aceasta este considerata una dintre cele mai daunatoare substante pentru mediu. Totodata acestia nu sunt biodegradabili insa, daca ne dorim cu adevarat, bradutii pot fi reciclati si transformati in alte obiecte sau chiar tot in brazi de Craciun.

0 Shares
You May Also Like