Ce-este-asigurarea-RCA-si-la-ce-ne-ajuta

Ce este asigurarea RCA si la ce ne ajuta?

0 Shares
0
0
0

RCA-ul este o asigurare care va ajuta in cazul unui accident rutier care se produce din vina dumneavoastra. Persoana care este vinovata de producerea unui accident nu poate sa beneficieze de despagubiri  pentru daunele pe care le suporta propria masina. Daunele care sunt produse propriului mijloc de transport de catre persoana vinovata de un accident rutier sunt suportate de o asigurare CASCO.

Chiar daca aveti tendinta de a cumpara un RCA auto ieftin este recomandat sa cititi sa sa analizati polita de asigurare si sa intelegeti fiecare paragraf iar in cazul in care considerati ca polita de asigurare nu acopera toate nevoile pe care le aveti sa optati pentru o varianta mai scumpa.

Asigurarea pentru raspundere civila este foarte importanta si este si obligatorie, chiar si atunci cand proprietarul unei masini a incheiat deja asigurarea CASCO.

Indiferent ca sunt persoane fizice sau persoane juridice proprietarii de masini sunt obligati sa incheie o polita de asigurare RCA si sa plateasca taxa pentru aceasta. Scopul asigurarii este ca persoana pagubita sa poata primi despagubirile pentru daunele pe care trebuie sa le suporte indiferent de situatia materiala pe care o are persoana care a cauzat paguba.

Astfel, RCA-ul este in interesul persoanei pagubite dar in acelasi timp este si in interesul persoanei vinovate. Se remarca faptul ca se poate intampla ca din neatentie un sofer sa produca persoanei accidentate pagube care se pot ridica la sume foarte mari, sume ce i-ar putea afecta in mod drastic bugetul.

Daca va cumparati o masina noua RCA-ul poate fi incheiat pe loc de la un reprezentant al firmei de asigurari care este si autorizat si va recomandam sa procedati asa deoarece asigurarea va deveni valabila odata cu autorizatia provizorie de circulatie si astfel veti beneficia de acoperire chiar si pentru primul drum pe care il faceti cu masina.

Se poate incheia un contract de asigurare RCA cu orice societate de asigurare care este autorizata in acest sens. In momentul in care incheiati contractul indiferent de ce perioada alegeti se va elibera o polita de asigurare obligatorie pentru raspunderea civila impreuna cu un document international pentru asigurare.

Comisia pentru supravegherea asigurarilor a decis ca emiterea RCA-ului sa se faca intr-un sistem electronic si conform normelor emiterea se va defini ca fiind o subscriere a politei de asigurare in acelasi timp cu inregistrarea.

Informatiile se vor stoca instantaneu in sistemul informatic al companiei de asigurari si toate datele mentionata de polita de asigurari trebuie sa fie incluse.

Asta inseamna ca firma de asigurari urmaza sa preia datele care sunt necesare pentru a completa polita de asigurare direct in sistemul informatic. De aici se va elibera polita si la fel ca si pana in prezent polita va fi printata si inmanata asiguratului.

Se astepata ca astfel sa se elimine sau sa se diminueze erorile de completare a asigurarilor pentru raspundere civila si va creste acuratetea bazei de date CEDAM.

Polita de asigurare pentru raspundere civila va deveni valabila in urmatoarea zi de la expirarea politeti anterioare daca asiguratul isi va indeplini obligatia de a incheia asigurarea din nou.

0 Shares