Urmatorul iPhone va avea capacitati de stocare duble

Urmatorul iPhone va avea capacitati de stocare duble

0 Shares
0
0
0

Compania Apple a continuat sa sustina anul trecut ca cei 16 Gb de pe iPhone sunt suficienti, din punct de vedere al capacitatilor de stocare, dar se pare ca vor trece la o alta strategie, in anul 2016. Daca vrei piese iPhone la cel mai bun pret, intra pe Magaziniphone.ro!

O sursa din Wall Street Journal, a declarat ca noul iPhone va avea capacitati incepand de la 32 Gb si asta numai daca vorbim despre modelul de baza. In acest mod, utilizatorii nu vor trebui sa-si faca probleme ca nu vor avea suficient spatiu de stocare la dispozitie.

Capacitatea de 32 Gb pentru modelul entry-level, nu este una noua, existand deja anumiti producatori (HTC, LG sau Samsung) cu capacitati de 32Gb sau chiar mai mult, pentru modelele de intrare.

Aceasta capacitate pe un iPhone, va fi mai mult decat bine primita de catre utilizator, mai ales tinand cont de faptul ca in majoritatea cazurilor, un device iPhone nu prea isi justifica pretul.

Pentru unii insa, va parea prea mult, asta din cauza faptului ca nu folosesc telefonul decat pentru a vorbi si eventual a face cateva poze, din cand in cand.

Apple a inceput sa puna in vanzare device-uri cu capacitati de stocare de pana la 16 Gb, in 2009, o data cu lansarea 3GS.

Aceasta capacitate era una foarte buna la momentul respectiv, dar a devenit din ce in ce mai mica, pe masura ce tehnologiile au evoluat, iar ceilalti producatori au inceput sa ofere capacitati mai mari.

Daca vrei sa faci captura video la rezolutie 4k pe iPhone 6s sau iPhone SE, aceasta actiune iti va manca aproximativ 375mb pe minut, in concluzie un device de “doar” 16 Gb, isi va termina capacitatea in foarte scurt timp.

O scurta intrebare: Ce-ati spune despre capacitati si mai mari? Sursa din Wall Street Journal nu specifica (si nici cei de la Apple nu s-au grabit sa comenteze pe marginea acestui subiect), dar probabil ca nu va fi deloc surprinzator sa putem vedea implementate capacitati chiar si mai mari, in cazul noului iPhone, de exemplu 128 Gb sau 256 Gb.

Ati bagat de seama pana acum ca de exemplu iPad Pro sare direct de la 32 Gb (nivelul entry) la capacitati de 128 Gb si respectiv 256 Gb? S-ar putea ca acesta sa fie cazul si pentru noul device iPhone si ne-am bucura sa fie asa.

Capacitati mai mari la aceleasi preturi sau de ce nu la preturi mai mici, n-ar putea decat sa bucure cumparatorii de astfel de device-uri.

Aceasta capacitate de stocare foarte mare, nu era necesara pana acum. De cand senzorii foto au devenit foarte generosi cu noi utilizatorii, acum putand filma la rezolutii de 4 ori mai mari decat Full Hd, am inceput sa avem nevoie de spatii de stocare cat mai largi, pentru a putea pastra aceste filmari.

Fie ca vor sau fie ca nu vor, producatorii de smartphone-uri vor trebui sa implementeze capacitati din ce in ce mai mari, pentru ca utilizatorii sa se poata bucura de functionalitatea deplina, a device-urilor cumparate.

0 Shares
You May Also Like