Ce alegem, laptop second hand sau refurbished?

Ce alegem, laptop second hand sau refurbished?

0 Shares
0
0
0

Deja pentru nimeni nu mai este un secret ca toti suntem dependenti de internet. Stam tot timpul cu nasul in telefoanele care daca nu au si  o conexiune la internet nu mai au niciun farmec si tinem legatura cu toti prietenii sau ne relaxam pe tablete, insa suntem foarte multi care nu am putea sa ne descurcam fara laptop.

Daca nu va permiteti un laptop nou puteti opta pentru un laptop second hand. Telefonul si tableta sunt foarte bune pentru a ne distra ori pentru diverse activitati mai marunte.

In momentul in care discutam de lucruri serioase precum gaming, programare ori redactare preferam sa avem un ecran mai mare sau o tastatura dinr-o bucata.

Desktopurile ocupa ceva mai mult spatiu si nu sunt portbile. Laptopul este preferatul nostru si ce faceti cand vi s-a stricat laptopul? Aveti senzatia ca veti muri fara el si aflati ca nu se poate repara si ca nu va permiteti un laptop nou?

Apelati la o varianta ajutatoare si anume laptopurile la mana a doua sau cele refurbished. De multe ori se intampla sa nu stiti care sunt diferentele dintre laptopurile refurbished si cele la mana a doua si de aceea o sa vi le explicam noi acum.

Un laptop la mana a doua este un echipament utilizat luni de zile si chiar unul sau doi ani pana cand proprietarii isi cumpara ceva mai bun. Este preluat de cei care vand produsele IT second hand si ulterior este reparat daca e cazul si scos la vanzare. Aspectul sau uzat va ramane.

Un laptop refurbished pe de alta pare este un laptop care ajunge din diverse motive inapoi pe masa producatorilor si este reconditionat sau testat si abia apoi in momentul in care se dovedeste ca fnctioneaza bine e scos iar pe piata.

In ceea ce priveste calitatea, produsele sunt apropiate de cele resigilate. Daca cineva va da inapoi un laptop pentru ca face mult zgomot el nu este vandut ca resigilat cu toate ca este ca si nou. Componentele defecte nu se pot repara si doar sunt inlocuite de producatori.

Laptopurile second hand desi sunt reparate au o perioada destul de scurta de granatie. Va recomandam sa evitati persoanele care va ofera garantie pentru doar 2-3 luni pentru ca este evident de ce.

In cazul in care veti cauta atent veti gasi diverse magazine care va ofera o garantie de 1 an si posibilitatea de a extinde aceasta garantie prin plata taxelor suplimentare.

Un produs refurbished va avea perioada de garantie ceva mai mare si garantia va fi acordata ce persoana care s-a ocupat de reconditionare si de testarea laptopului. La perioada aceasta se va adauga si garantia extinsa la fel si pentru produsele second hand.

Intre cele doua produse asa cum este evident sunt si diferente de pret. Laptopurile la mana a doua sunt mai ieftine decat cele refurbished.

Nu puteti sa comparati un notebook la mana a doua cu unul refurbished si sa aveti pretentia ca cel la mana a doua sa fie mai ieftin daca anul de productie pentru cel la mana a doua este mai recent.

0 Shares
You May Also Like