Sfaturi utile pentru cei care navigheaza pe internet
Sfaturi utile pentru cei care navigheaza pe internet

Sfaturi utile pentru cei care navigheaza pe internet

0 Shares
0
0
0

Sfaturi utile pentru cei care navigheaza pe internetNavigarea pe internet poate fi periculoasa pentru calculatorul tau si pentru siguranta datelor stocate in el.

In efortul de recuperare fisiere mp4 poti gasi specialisti care stiu foarte bine ce sa faca pentru a te ajuta sa iti recuperezi informatiile importante din sistemul tau.

Orice calculator este expus pericolelor care vin din mediul online, iar de tine depinde modul in care stii sa le faci fata in orice situatie, folosind programe specializate, cu licenta, sau apeland la experti din domeniul recuperarii datelor informatice.

Hackerii incearca sa iti fure mereu informatii personale din calculatorul tau, iar in acest scop ei folosesc multe mijloace prin care isi pot atinge scopul imediat.

Cei care nu sunt atenti cad prada unor astfel de inselatorii, fie ca vorbim de unele de tip phishing, fie ca e vorba de alte tipuri de infractiuni informatice carora la cad prada multi utilizatori de tehnologie. Hackerii pot fi si ei pusi in mai multe categorii, in functie de scopul urmarit pe internet.

Unii vor doar sa iti infecteze calculatorul cu un virus care apoi sa se multiplice in sistemul tau. Acesta iti va crea multe probleme in timp si va duce le o functionare mai proasta a calculatorului tau.

Vei vedea ca in timp sistemul de operare functioneaza destul de greu si caculatorul iti va afisa multe erori pe care nu ti le poti explica. Alti hackeri sunt numiti “hoti de indentitate”, adica ei fura datele personale ale unor persoane si le folosesc pentru a face anumite tranzactii in numele acestora.

E posibil ca ei sa execute si unele operatiuni bancare sau sa faca unele cumparaturi online folosind datele tale de identificare. Astfel, pagubele pe care ti le pot produce sunt foarte mari, in functie de banii pe care ii ai intr-un cont curent la care ai atasat un card bancar.

Atunci cand folosesti serviciile de Internet Banking e bine sa te asiguri ca acestea sunt in utilizate in siguranta.

Daca observi ca interfata lor se schimba sau ca apar unele erori si ti se cere sa introduci din nou datele tale in sistem, atunci ceva este suspect si poti fi victima unor inselatorii informatice de tip phishing.

Metoda Phishing este foarte utilizata de catre hackeri, acestia folosind-o pentru a insela utilizatorii pentru ca ei sa isi introduca datele personale pe anumite site-uri. De acolo, ele sunt luate de altcineva si sunt folosite in scopuri ilicite.

Aceasta metoda poate implica si folosirea interfetei unui site care sa arate ca unele pe care tu le cunosti sau sa semene cu interfata unor retele de socializare. Doua dintre cele mai atacate servicii sau platforme online in cadrul operatiunilor de tip phishing sunt eBay si PayPal.

Nici reteaua de socializare Facebook nu este ferita de astfel de probleme, iar utilizatorii ei sunt sfatuiti mereu sa fie foarte atenti cand introduc date personale aici deoarece nu pot sti cine le foloseste la un moment dat. Astfel, toti pot fi victime ale inselatoriilor puse la cale de hackeri.

0 Shares
You May Also Like