Geamuri de lemn sau termopan?

0 Shares
0
0
0

Geamuri de lemn sau termopan?Constructia unei case nu este un lucru usor. Ai nevoie de tot felul de utilaje de constructii mai mult sau mai putin scumpe, in functie de ce poti face cu ele.

Nu te poti astepta ca o pompa submersibila sa coste la fel de mult ca un excavator. Daca vrei sa cumperi tot felul de utilaje de constructie, intra pe http://www.epinvest.ro/utilaje-de-constructii/ si vezi produsele disponibile pentru tine.

Nu poti construi o casa fara a folosi utilaje de constructii. Ai nevoie de ele pentru a construi o temelie solida si pentru a ridica o casa la cel mai inalt standard. Dupa ce ai ridicat o casa, problema care se pune este cea a ferestrelor si a usilor. Multi sunt indecisi in privinta materialului din care sa le aleaga. Batalia se da intre lemn si termopan.

Casele din lemn au un aspect deosebit. Daca de exemplu faci o casa din lemn, in mod clar si geamurile si ferestrele vor fi la fel. In Romania insa, case de lemn se construiesc in general la munte, acolo unde oamenii vor sa aiba o cabana in care sa se relaxeze in zilele libere. Cei care insa nu fac constructii din lemn, ajung sa aiba aceasta dilema legata de materialul din care vor fi usile si ferestrele.

Multi prefera termopanul. Alegerea aceasta se face din mai multe motive. In primul rand, termopanul pastreaza foarte bine caldura pe timp de iarna si racoare pe timp de vara. Aspectul termopanelor este unul placut, ele sunt usor de curatat si in plus, daca stai intr-o zona in care de obicei e galagie, mai izoleaza din zgomotul de afara.

De asemenea, termopanele montate corect te scapa de condensul din casa si de pe geamuri. Multi mai opteaza pentru termopane si din cauza faptului ca acestea sunt rezistente la spargeri si nu exista riscuri de accidente. In plus, vara poate fi montata cu usurinta o plasa de tantari care te va ajuta sa stai seara cat mai mult timp cu geamul deschis.

In ceea ce priveste faptul ca sunt anumite dezavantaje, ar fi de mentionat pretul de achizitie si cel de montare, care impreuna pot fi destul de costisitoare si faptul ca sunt firme care nu le monteaza in mod corespunzator. Alegand insa o firma cunoscuta, o firma care stii ca-si face cu siguranta treaba, scapi de aceasta grija.

Daca optezi pentru geamuri si ferestre din lemn, posibilitatile sunt mult mai diverse. Marele avantaj al tamplariei din lemn consta in faptul ca iti poti alege chiar tu designul. Poti opta pentru o multime de modele, astfel incat casa ta sa arate impecabil. Poti opta pentru orice culori doresti, astfel incat sa-ti construiesti casa visurilor tale.

Un alt mare avantaj al ferestrelor si usilor din lemn il consituie faptul ca acestea sunt ecologice. Cei care aleg lemnul merg pe principiul ca alti copaci sunt plantati, astfel incat mediul sa nu aiba de suferit. Din nefericire, de multe ori lucrurile nu stau chiar asa.

Referitor la dezavantajele lemnului, pe primul plan punem faptul ca el necesita ingrijire permanenta, fapt pentru care trebuie vopsit periodic. Tot la dezavantaje mai intra si faptul ca daca este montat in conditii nefavorabile, lemnul poate crapa imediat dupa montare.

Alege sa optezi pentru ferestrele si usile pe care le doresti, insa nu uita sa ai mare atentie ca firma care le monteaza sa fie una serioasa astfel incat totul sa se faca de cea mai buna calitate.

0 Shares
You May Also Like