Ce trebuie sa urmaresti in alegerea unui fotograf nunta

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca esti in cautarea unui fotograf de nunta in Cluj sau in orice alt judet al tarii, trebuie sa iei in calcul cateva aspecte care, in mod sigur, iti vor usura misiunea. In primul rand, trebuie sa stii ca un fotograf de nunta nu este neaparat un angajat pe care sa il iei si sa ii spui ca unui copil ce sa faca.

De obicei, fotografii de nunti au niste pachete destul de complete si, totodata, usor de personalizat, astfel incat sa se plieze pe cerintele tale. Prin urmare, lista ta cu optiuni va trebui analizata in prealabil cu fotograful, pentru a nu solicita la fata locului niste servicii pe care acesta s-ar putea sa nu le aiba in portofoliu.

De asemenea, va trebui sa te interesezi de aparatura de care acesta dispune, precum si de costurile serviciilor oferite. In principiu, un fotograf pentru nunti are propriul studiou in care prelucreaza imaginile, dar sunt si altii care lucreasa in studiouri inchiriate, astfel incat preturile sar putea sa includa si aceste cheltuieli suplimentare. Nu in ultimul rand, va trebui sa verifici din timp disponibilitatea.

Cel putin in ultima perioada, acest segment a luat o amploare deosebita, astfel incat este foarte posibil ca agenda fotografilor de nunti sa fie una aglomerata. Iar daca mai suntem si in perioada toamnei, s-ar putea ca agenda acestora sa fie una extrem de incarcata.

Verifica disponibilitatea

Primul lucru de care va trebui sa tii cont in alegerea unui fotograf nunta Cluj este disponibilitatea acestuia. In principiu, orice cuplu in cautarea unui fotograf nunta are deja stabilita data nuntii. Chiar daca fotograful este un cunoscut al familiei sau unul recomandat de un apropiat, insistati sa fiti trecut in agenda si sa bateti in cuie, cum se spune, angajamentul pentru ziua nuntii.

Caci, avand in vedere cererea mare pentru acest gen de servici, in lipsa unei programari ferme ati putea ramane fara fotograf. De asemenea, ati putea solicitat bon si factura la aceste servicii, precum si semnarea unui contract, astfel incat angajamentul dvs sa fie unul cat se poate de ferm. In acest caz, puteti achita chiar si un avans la onorariul dinainte stabilit.

Cere un portofoliu de lucrari

Un alt punct de interes este portofoliul d elucrari. Cereti fotografului sa va prezinte alte tipuri de evenimente la care a participat. Fotografii profesionisti au deja un portofoliu bogat, precum si idei de organizare care v-ar putea ajuta in organizarea sedintei foto.

Intereseaza-te de pret, conditii de transport, cazare si masa

Nu in ultimul rand, va trebui sa stabiliti din start bugetul pentru sedinta foto si pentru restul serviciilor. Astfel, daca nunta nu este in localitate sau fotograful necesita deplasare pentru eveniment, va trebui sa stabiliti din start cine asigura transportul, cazarea si masa pentru acesta. Iar daca fotograful mai are si un partener sau o echipa care sa il ajute, atunci va trebui sa luati in calcul toate aceste cheltuieli.

0 Shares
2 comments
  1. Fotograful de nunta trebuie sa-ti recomande el pozele pe care sa le faci, de aceea apelezi la serviciile unui profesionist

Comments are closed.

You May Also Like