Telefoanele din trecut si smartphone-urile de azi

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta toata lumea cunoaste faptul ca telefoanele mobile care se gaseau pe piata in trecut erau mult mai rezistente decat telefoanele din zilele noastre, si nu ajungeau atat de rapid intr-un service telefoane.

In trecut, cele mai multe persoane care aveau de gand sa isi cumpere un smartphone isi indreptau atentia spre dispozitivele celor de la Nokia, care a fost cel mai important producator de telefoane mobile de pe piata, ani la rand.

Cu totii ne amintim de acele telefoane vechi de la Nokia, care in ciuda faptului ca sufereau mai multe impacturi cu solul in fiecare zi, functionau ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

Erau foarte putine cazurile in care telefoanele celor de la Nokia, sau telefoanele Alcatel, ori celelalte telefoane de pe piata ajungeau intr-u service gsm pentru a fi reparate. Si atunci cand ajungeau in service, fie aveau nevoie de o reinstalare de soft, fie aveau nevoie de diferite alte reparatii in ceea ce priveste partea software.

Lucrurile s-au schimbat foarte mult insa in ultimii ani, astfel ca trebuie sa amintim mai intai de toate faptul ca in prezent Nokia nu mai se afla nici in top 5 preferinte ale utilizatorilor de smartphone. Acestia prefera in prezent telefoanele celor de la Samsung, Apple (iPhone), Sony, HTC sau Huawei.

Trebuie precizat apoi ca in cazul in care sufera vreun impact in zilele noastre, acestea in cazul in care nu sunt protejate de catre accesoriile de protectie pentru smartphone, in cel mai scurt timp au sanse sa ajunga in servicel

Cel mai des se schimba display-urile, iar in zilele noastre acest lucru este cat se poate de firesc, in conditiile in care foarte multe persoane isi scapa pe jos de mai multe ori telefonul. Persoanele care isi protejeaza terminalul cu o folie de protectie din sticla pentru ecran, sau persoanele care isi tin mereu telefonul in husa, au sanse mari sa poata scapa de o vizita cu telefonul in service.

Asadar, dupa cum se poate observa in cazul telefoanelor vechi nu se schimba display-ul in urma unei cazaturi a telefonului. In prezent insa, daca telefonul mobil al zilelor noastre este scapat pe jos, atunci cu siguranta va fi nevoie ca acesta sa ajunga cat mai rapid in service pentru a fi reparat.

Apoi, trebuie precizat faptul ca telefoanele mobile din zilele noastre se pot bloca destul de des in timpul utilizarii, mai ales cele cu sistemul de operare Android. Aici discutam despre dispozitivele scoase pe piata de catre producatori nu foarte importanti.

In schimb, telefoanele mobile vechi nu se blocau, aveau un simplu soft, si puteau sa fie folosite fara probleme.

Asadar, dupa cum se poate observa, telefoanele mobile din trecut erau mult mai rezistente decat telefoanele mobile din zilele noastre, si nu ajungeau atat de rapid intr-un service gsm.

Telefoanele mobile insa pe care le folosim cu totii in prezent, sunt mult mai performante decat telefoanele mobile vechi, desi sunt si mult mai sensibile decat acele telefoane din trecut.

0 Shares
You May Also Like