Ce lipseste cu adevarat de pe iPhone 7?

Ce lipseste cu adevarat de pe iPhone 7?

0 Shares
0
0
0

Uita pentru moment de disparitia headphone jack-ului. Incearca sa faci abstractie de acesta, doar pentru o zi sau doua.

Desigur, este destul de frustrant faptul ca noile device-uri iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu mai au acest port folosit de catre oricine, pentru a introduce castile. Dar, va trebui sa ne obisnuim cu asta. Cel mai bun service iPhone, este pe ServiceGsm.ro.

Absenta headphone jack-ului nu este nici pe departe cea mai mare “problema” sau neajuns al noilor modele de iPhone.

In loc de asta, se face simtit din ce in ce mai mult simptomul unei lipse acute de evolutie in design-ul acestor telefoane, problema care a inceput sa afecteze compania, in ultima vreme. Din punct de vedere estetic, compania Apple se pare ca a intrat intr-o zona moarta, fara prea multe schimbari evidente sau macar placute ochiului.

Desi noile iPhone-uri includ cateva feature-uri noi si sunt rezistente la apa, au camere mai performante (cu un upgrade major al senzorilor), arata totusi aproape la fel cu modelele mai vechi.

Acest lucru este valabil si in cazul noului Apple Watch. Se pare ca nici aici cei de la Apple nu s-au spetit sa aduca imbunatatiri estetice sau in ceea ce priveste design-ul, in general. In acelasi timp, competitia Apple a luat deja masuri, incepand sa lanseze modele diferite din punct de vedere al design-ului, cu linii tot mai elegante si folosind materiale de top, in procesul de productie.

De asemenea si componentele hardware sau softurile sunt la acelasi nivel (daca nu depasesc in unele cazuri), ultimele device-uri de la Apple.

Acestea, per total, nu sunt deloc vesti bune pentru o companie care doreste an de an sa se mentina in topul producatorilor, dar care are in acelasi timp si preturi “premium”, fie ca vorbim de gamele low-end sau de ultimele 2 flagship-uri, lansate de curand.

Acest lucru nu este de bun augur pentru Apple, companie care se diferentia clar in trecut de ceilalti producatori, printr-o calitate a produselor cu mult superioara, chiar daca preturile erau si atunci ceva mai mari.

Plateai, dar stiai pentru ce platesti. In ziua de astazi, produsele celor de la Apple au ajuns practic unele standardizate la maxim, iar fanii traditionali ai acestei companii nu mai regasesc acea “unicitate”, in nici un produs lansat de Apple in ultimii ani.

In trecut, lucrurile nu au stat deloc asa pentru Apple. Sa ne amintim de iPhone 5, care a fost intr-adevar o bijuterie de telefon.

Calitatea de constructie era una remarcabila la acea vreme, nici un producator nu se putea macar apropia de calitatea acelui device, dar si design-ul era foarte placut, ca sa nu mai vorbim de performantele oferite.

Si totusi iPhone 5 a fost lansat in 2012. Daca trebuie sa ne intoarcem in timp asa de mult pentru a gasi un device Apple cu adevarat revolutionar, inseamna ca exista o problema reala cu aceasta companie.

Pentru a se bucura de succes si in continuare, Apple trebuie sa schimbe urgent 2 lucruri: design-ul si calitatea constructiei, pentru ca hardware-ul (in general) si softurile, sunt asemanatoare in ziua de astazi, mai ales pe device-urile de top.

0 Shares
You May Also Like