Usile din fibra de sticla si usile din aluminiu

Usile din fibra de sticla si usile din aluminiu

0 Shares
0
0
0

Usile din fibra de sticla compozite, sunt foarte dure si nu au nevoie de nici un fel de mentenanta, fiind o alegere viabila pentru mediile climatice extreme (cu umiditate mare).

Acestea imita culoarea lemnului printr-o textura aleasa cu grija si pot fi disponibile in mai multe culori. Sub suprafata turnata, exista scheletul frame-urilor precum si instalatia pentru inchizatoarea usii. Pentru usile de cea mai buna calitate din Romania, detalii aici.

Golurile din usa sunt umplute cu un material izolator, de tip spuma poliuretanica. Usile din fibra de sticla compozite, au in general o perioada de garantie destul de lunga. Acestea pot tine cat timp tine si casa voastra, de aceea exista multe firme producatoare care acorda garantii pe viata pentru aceste tipuri de usi.

Dar, deoarece modul de instalare al usii in sine, afecteaza durata de viata a usii, aceste garantii sunt acordate numai in cazul in care usa este achizitionata impreuna cu ramele si este montata de catre specialisti autorizati.

Trebuie sa stiti ca daca alegeti sa va montati singur usa, multe firme nu va vor acorda o garantie asa de mare, cel mai bine este sa apelezi la specialisti in aceste cazuri. In acest fel vei aveai si garantia executiei + garantia extinsa a usii de la firma producatoare (uneori chiar pe viata).

Pretul unor astfel de usi, este si el un element destul de important. Usile de fibra de sticla dupa cum probabil te-ai si astepta, nu sunt chiar cele mai ieftine usi. Asteapta-te sa platesti minim 200 de dolari pentru o usa din paneluri fara izolare suplimentara sau hardware separat.

Dar, deoarece accesoriile costa in general la fel, indiferent de materialul usii, o usa din fibra de sticla cu toate accesoriile posibile, ar putea sa ajunga si la preturi de 4000 de dolari.

In ceea ce priveste usile din otel, asigura-te ca textura ce imita lemnul este dispusa orizontal pe railuri si vertical pe parti, exact ca textura lemnoasa reala si daca instalezi doar usa, asigura-te ca se aliniaza perfect cu frame-ul deja existent (daca exista si nu ai cumparat unul separat, nou).

Usile din aluminiu, la fel ca si in cazul celor din otel, folosesc un “nucleu” de izolare, invelit intr-o fata de metal. Spre deosebire de alte sisteme de usi, versiunile din aluminiu sunt vandute exclusiv prin dealeri specializati.

Fiecare usa este construita dupa specificatiile tale (custom built), in asa fel incat sa se potriveasca perfect deschiderii si frame-urilor de la fata locului, unde va fi instalata usa. Producatorii folosesc tot felul de optiuni ca si adaos.

Usile din linia Armclad de la Hess Manufacturing de exemplu, vin in zeci de stiluri si culori, cu finisari line, elegante, ce se imbina perfect in orice stil arhitectural de exterior, dar si de interior.

Usile din aluminiu nu necesita aproape niciodata o revopsire si nu vor rugini, acest fapt explicand si garantiile de 20 de ani (si uneori peste) care sunt acordate in cazul acestor usi. Toate aceste beneficii nu sunt totusi ieftine.

La preturi ce pornesc de la 600 de dolari, usile din aluminiu reprezinta cea mai costisitoare alegere, dupa cele din lemn solid.

0 Shares
You May Also Like