Cum pregatim piscina pentru noul sezon?

Cum pregatim piscina pentru noul sezon?

0 Shares
0
0
0

Sunteti gata de a deschide piscina pentru un nou sezon din acest an? Ei bine operatiunile sunt mult mai usoare decat credeti. Daca doriti sa gasiti piscine si accesorii de piscine la preturi foarte bune gasiti mai multe detalii aici.

Ar fi bine sa va deschideti singuri piscinele la inceputul sezonului pentru ca veti economisi timp dar si bani deoarece nu trebuie sa mai angajati pe cineva, sa va faceti programari sau sa faceti aceasta operatiunie la o anumita data pe care sa o stabileasca o alta persoana.

Bazinele intretinute bine in timpul iernii se pot pregati pentru un sezon nou doar cu un efort minim. Aspirati apa, curatati prelata de resturi si de murdaria acumulata iarna si eliminati prelata de pe piscina.

Se scot dopurile si capacele din duzele si skimmerele din piscina. Se instaleaza proiectoare sau scarile daca au fost scoase in sezonul rece si se verifica daca sunt scurgeri.

Ulterior se va porni sistemul electric.. se verfica buna functionare a sistemului pentru filtrare si calitatea pe care o are filtrul textil si nisipul de filtrare.

Daca apa este in bune conditii la sfarsitul sezonului, dupa ce eliminati in mod adecvat prelata, veti putea avea certitudinea ca veti putea dechide usor piscina. Faceti teste pentru a determina calitatea pe care o are apa si ajustati si parametrii utilizand substantele pentru intretinerea piscinelor.

Redeschiderea unei piscine va incepe din momentul cand piscina este inchisa. Va trebui sa urmariti piscina si iarna si astfel procesul de redeschidere va fi mult mai usor.

Ploaia sau zapada pot sa ridice nivelul de apa si pot sa scufunde prelata. Avand in vedere ca sunt si resturi grele care pot sa cada in piscina va fi mai bine sa le eliminati cat mai repede decat sa asteptati sa vina primavara.

Redeschiderea unei piscine va implica si inversarea tuturor instructiunilor care tine de inchiderea ei.

Scoateti toate produsele chimice de unde sunt depozitate si eliminati tot ce a expirat.

Pentru a descoperi piscina se va scoate prelata si se va curata. Se va lasa la uscat pentru a se preveni aparitia mucegaiului si apoi se va plia si se va stoca pe toata perioada verii.

Se reinstaleaza si se asambleaza filtrul, pompa si toate celalte elemente pe care le-ati demontat in sezonul anterior.

Reinstalati scarile, trambulinele si toate accesoriile care ar trebui puse pe bordul piscinei.

Indepartati si dopurile si schimbati capacele pentru duzele de evacuare si returnare.

Nivelul apei trebuie readus la normal si se va reumple piscina.

Se reinstaleaza intrerupatoarele, programatoarele si comutatoarele in pozitiile lor normale de functionare.

Trebuie repornit si echipamentul de recirculare a apei si se va curata piscina. Se verifica de asemenea calitatea pe care o are nisipul. Va recomandam sa schimbati nisipul in fiecare nou sezon.

Echlibrati si pH-ul apei si verficiati nivelul frecvent in primele zile pana cand acesta se stabilizeaza. Sistemul pentru recirculare va trebui sa functioneze continuu trei zile sau pana cand se observa ca apa este in parametrii normali. In functie de starea apei din piscina filtrul secundar va trebui sa fie curatat in perioada de debut.

0 Shares
You May Also Like