protectie solara

Tot ce trebuie sa stiti despre microdermabraziune

0 Shares
0
0
0

De mai mult de zece ani microdermabraziunea a cucerit multi adepti si a devenit foarte populara. Adesea oamenii se intreaba ce este microdermabraziunea si cat de eficienta este. Aceasta terapie se face cu ajutorul unui aparat de microdermabraziune.

Microdermabraziunea este o terapie cosmetica deloc invaziva prin care se indeparteaza mecanic stratul superficial al tegumentului care mai este cunoscut si sub numele de strat cornean si este alcatuit din celule moarte iar terapia se face cu scopul de a imbunatatii aspectul si textura pielii.

Daca se face corect, microdermabraziunea este o metoda sigura, eficienta si usoara, prin care se exfoliaza pielea si se stimuleaza procesul prin care se face regenerarea celulara si se mareste totodata si permeabilitatea pielii cu in jur de 50% in asa fel incat produsele topice patrund mult mai usor in piele.

Tratamentul se realizeaza cu ajutorul unor metode, dispoztive si tehnici diferite. Tehnologia de la care s-a pornit a aparut in jurul anilor 80 si utiliza o bagheta cu ajutorul careia se facea pulverizarea si un mediu vid in care se aflau cristale de aluminiu si era cunoscut sub numele de corindon, cel mai dur mineral dupa diamant. Unele dispozitive utilizau si alte cristale, inclusiv bicarbonat si sare. Sistemele care utilizeaza cristalele de corindon nu au precizie iar fluxul de cristale este variabil si in plus exista riscul de iritare a ochilor si de inhalare.

Una dintre cele mai recente tehnologie folosita are  capete de tratament cu cristale din diamant sterile care au diferite grade de vacuum si de rugozitate. Sistemul cu diamante are o absorbtie reglabila, constanta care conduce la un tratament  care se face in profunzime. Acestea cristale de diamant sunt hipoalergice, igienice si nu dau reactii adverse. De asemenea aceste tehnici nu generaza iritarea mucoaselor si nu afecteaza respiratia.

Cu ajutorul acestei terapii poate fi tratata fara riscuri pielea din jurul ochilor, gatului, nasului sau zonele dificile. Un estetician profesionist va alege programul care se potriveste pacientului tinand cont si de problemele care exista si de tipul tenului. Chiar si persoanele care au pielea sensibila pot sa urmeze un tratament pentru microdermabraziune deoarece programele pot sa fie ajustate.

Microdermabraziunea se foloseste la stimularea reinnoirii celulare si la exfoliere. Stimuleaza productia de elastina si colagen, ajuta la imbunatatirea fluxului de sange, imbunatateste transportul de oxigen si de nutrienti spre celule.

Ajuta circulatia limfatica locala si intinereste pielea. Cu ajutorul microdermabraziunii se pot netezi cicatricile si se poate imbunatati in mod vizibil textura. Pentru acnee se va folosi microdermabraziune in asociere cu diverse tratamente si cu antibiotice si astfel vor fi obtinute rezultate foarte bune.

Procedura este nedureroasa si cei mai mult pacienti apreciaza experienta ca fiind placuta. Imediat dupa terapie pielea devine rozalie si este usor sensibila. Rezultatele se pot observa imediat prin schimbarea texturii. Se recomanda folosirea cremelor care au factori de protectie solara pentru ca pielea va fi mai putin sensibila la soare. Hidratarea este foarte importanta. Rezultatele sunt vizibile timp de 2 pana la 3 saptamani dar sunt cumulative si pentru a se obtine rezultate foarte bune pe timp indelungat este recomandat sa faceti mai multe tratamente.

0 Shares
You May Also Like