Rezistenta unui iPhone la apa si socuri

Rezistenta unui iPhone la apa si socuri

0 Shares
0
0
0

Cele mai frecvente cazuri in care telefonul ajunge sa nu mai functioneze sunt fie din cauza ca telefonul a cazut sau a fost supus unui soc, fie din cauza ca a intrat in contact cu apa sau diverse lichide. In acest sens primim de la un service de reparatii iPhone din Bucuresti detalii despre rezistenta iPhone 6S si 6S Plus la apa si la socuri.

Aceste telefoane la fel ca si toate celelalte iPhone lansate inaintea lor nu sunt promovate drept dispozitive rezistente la apa. In fond, cu totii am auzit de prieteni care si-au scapat telefoanele iPhone in apa pentru cateva secunde sau au intrat in piscina sau in mare cu ele si si-au dat seama ulterior ca sunt cu ele in buzunar. Aceste scenarii au in comun faptul ca finalul a fost dezastruos. Mult timp dupa acest eveniment au continuat sa apara si consecintele respectivei intamplari.

In afara de carcasa grea si groasa se pare ca noile iPhone, 6S si 6S Plus au si un nivel sporit pentru rezistenta la apa. Asa cum arata un test publicat pe YouTube cele doua telefoane au stat o ora in apa si ceea ce este de fapt uimitor este faptul ca durata intregului eveniment este masurata utilizand un cronometru care merge pe ecranul celor doua telefoane.

In final, cad cele doua dispozitive sunt scoase din apa continua sa mearga in parametrii normali. Nu apar clasicele pete de apa sub display, ecranul tactil raspunde foarte bine la comenzi si asa cum  se poate vedea dupa ce se usuca porturile de pe margini sunt inca functionale.

Un asemenea test nu trebuie sa va determine sa sariti cu telefonul in piscina pentru ca riscati sa pierdeti garantia.
In ceea ce priveste rezistenta la socuri exista videoclipuri pe YouTube cu astfel de teste. Pentru inceput telefonul este lasta sa cada de la nivelul buzunarelor. Atunci cand acesta intra in contact cu asfaltul rezista perfect si nu are decat o mica indoire in zona in care a avut loc impactul si cateva zgarieturi.

Un alt nivel din testul de rezistenta a constat in lasarea telefonului sa cada de deasupra capului proprietarului. In momentul in care telefoanele au atins asfaltul 6S a cazut cu ecraul in jos si  acesta s-a spart. Display-ul a functionat in continuare ceea ce sugereaza ca se poate schimba doar sticla iar telefonul va continua sa functioneze. 6S Plus a aterizat pe partea din spate si nu i s-a intamplat nimic.

Aproape toate testele pentru socuri si lovituri sugereaza ca iPhone 6S este mai bun decat 6 si acest lucru se datoreaza greutatii acestui telefon. Greutatea sa il determina sa cada in moduri mai putin periculoase.

Vizualizand ambele teste stim oarecum la ce sa ne astetam de la iPhone 6S si iPhone 6S Plus daca ajungem cumva sa le lasam sa cada.

Daca acestea se lovesc cu ecranul de o spurafata dura acesta se va sparge in functie de distanta de la care cade, dar vestea buna este ca e suficient de rezistent display-ul incat daunele sa nu fie foarte mari. La contactul cu apa se pare ca cele doua telefoane au un potential urias de a supravietui.

0 Shares
You May Also Like