Top 10 lucruri de luat in considerare la cumpararea unei noi imprimante laser

0 Shares
0
0
0

Costurile imprimantelor cu laser au scazut drastic de-a lungul anilor, iar acesta nu poate fi decat un lucru imbucurator pentru toti cei care au nevoie sa foloseasca atat in scop personal, cat mai ales pentru afacerea lor, o astfel de imprimanta.

Pentru studenti si cei care infiinteaza doar un nou birou de acasa, acest lucru inseamna ca un dispozitiv de imprimare in masa poate fi cumparat pentru foarte putin costuri initiale. Pentru un birou ocupat, o imprimanta laser este un „creier”. Ofera cele mai bune tipariri de calitate a textului, cele mai rapide viteze si cele mai economice imprimeuri pe pagina.

Daca sunteti pe piata pentru o imprimanta laser noua sau un dispozitiv multifunctional bazat pe laser, iata 10 lucruri de luat in considerare inainte de a cumpara, de la ce caracteristici ar trebui sa va uitati, la costul total de proprietate.

  1. Monocrom sau culoare?

Primul dvs. criteriu este nevoia dvs. de baza: intrebati-va ce tipuri de documente veti tipari pentru a determina tipul de imprimanta care vi se potriveste cel mai bine. Daca doriti doar capacitatea de a imprima si daca veti imprima doar lucruri precum facturi sau alte documente monocrome, atunci tot ce va avea nevoie este o imprimanta laser monocroma.

Cautati o imprimanta laser color daca veti avea de asemenea, nevoie sa imprimati documente color in mod regulat, iar apoi cand va fi necesar veti inlocui doar cartuse laser pentru imprimanta HP si Canon, in functie de imprimanta aleasa.

  1. Tipuri de functii

Daca aveti nevoie sa scanati documente, sa faceti copii, sa trimiteti si sa primiti faxuri, atunci va trebui sa luati in considerare o imprimanta laser multifunctionala care sa poata efectua toate aceste sarcini.

In plus, este posibil sa doriti sa analizati alte tipuri de functii, cum ar fi imprimarea de pe stick-uri USB (suportul pentru fisiere poate varia, deci verificati specificatiile), scanarea catre stick-uri USB si locatii de retea si, poate, posibilitatea de a imprima si de a scana folosind Cloud-based aplicatii.

  1. Manipularea hartiei

In mod obisnuit, imprimantele se vor ocupa de hartie pana la dimensiunea A4, asa ca va trebui sa cautati un model specific daca doriti sa puteti tipari documente si pe hartie A3. Lucruri precum plicurile si hartia pot fi tiparite daca imprimanta are o tava polivalenta si va trebui sa verificati specificatiile imprimantei pentru a vedea exact greutatea hartiei pe care o poate suporta (in gsm), precum si numarul de plicuri care pot fi incarcate.

Pentru un birou ocupat, sa ai in permanenta suficienta hartie in imprimanta este o necesitate. Nimeni nu doreste sa fie unul care trebuie sa umple tavile, asa ca cel mai bun pe care il poti spera este ca tava sa nu necesite umplutura obisnuita.

Cautati o imprimanta care are o capacitate adecvata pentru numarul de utilizatori care vor tipari (multe imprimante de birou vin cu o tava standard de 250 de coli). De asemenea, cautati o imprimanta care poate fi extinsa printr-o a doua sau a treia tava pentru a satisface nevoile in crestere.

In acelasi timp, cautati alte caracteristici de manipulare a hartiei care va pot preocupa. Aceasta poate include capacitatea imprimantei de a tipari automat pe ambele parti ale paginii (printr-o unitate duplex incorporata) si, de asemenea, posibilitatea de a scana sau copia documente cu mai multe pagini printr-un alimentator automat de documente (ADF).

  1. Conectivitate

USB este standard pentru toate imprimantele, dar pentru un mediu de birou, tipul cheie de conectivitate pe care ar trebui sa il cauti este Ethernet. Acest lucru va va permite sa conectati imprimanta la routerul de retea si sa o partajati intre lucratorii din biroul dvs. Driverul imprimantei va trebui instalat pe toate computerele din retea care vor necesita acces.

Cautati conectivitate wireless (de obicei, pana la specificatii 802.11n) daca doriti sa configurati imprimanta pe reteaua wireless. Mai mult, cautati functia Wi-Fi Direct daca doriti sa oferiti dispozitivelor mobile o modalitate de a comunica direct cu imprimanta si de a imprima printr-o aplicatie.

Acest lucru poate functiona cu functionalitatea NFC la unele imprimante, permitand conectarea directa prin plasarea dispozitivului pe imprimanta pentru a o asocia.

Asigurati-va ca imprimanta accepta toate dispozitivele care vor avea nevoie de acces in biroul dvs., fie ca sunt dispozitive Apple, dispozitive Android sau chiar Windows Phone.

Imprimarea de la serviciile Cloud este de asemenea acceptata in mai multe imprimante in aceste zile. Verificati serviciile pe care le suporta o imprimanta, ceea ce ar putea facilita imprimarea din locuri precum Google Docs, Dropbox, OneDrive si alte servicii online, fara a fi necesar sa parcurgeti un computer sau un dispozitiv mobil. Brother este un furnizor care include aceste tipuri de servicii pe toata gama sa de imprimante laser color.

  1. Usor de utilizat

Probabil esti obisnuit cu ecranul tactil de pe telefon, tableta sau poate chiar laptop. Asadar, de ce sa nu mergeti pentru touchscreen pe o imprimanta? Un ecran tactil poate usura navigarea in sistemul de meniu al unei imprimante, mai ales daca are acces integrat la aplicatiile care necesita utilizatorului sa puna in detalii datele de autentificare.

Usurinta de utilizare poate include, de asemenea, rapiditatea cu care poate fi accesata si incarcata tava de hartie si modul in care pot fi schimbate cartusele de toner.

  1. Costul tonerului si TCO

Costurile initiale ale unei imprimante laser pot fi foarte mici in aceste zile pentru unele modele, dar costul total de proprietate de care trebuie sa fiti constienti.

Aceasta include lucruri precum costul tonerului de inlocuire (pentru fiecare culoare), randamentul tonerului (cate pagini poate imprima) si costul oricaror alte consumabile asociate cu imprimanta, cum ar fi un fusor (unitate care fixeaza tonerul pe hartie) sau unitate tambur (care transfera tonerul pe hartie). Multe imprimante laser nu au decat cea consumabila in aceste zile, care este tonerul.

De asemenea, ar trebui sa luati in considerare daca o imprimanta poate lua cartuse laser pentru imprimanta HP si Canon XL sau cu randament super-ridicat, care pot oferi un cost global mai bun pe tiparire si o durata mai lunga inainte de reinnoirea tonerului.

  1. Emisiile de zgomot si consumul de energie

Emisiile de zgomot pot fi dificil de evaluat daca nu vedeti imprimanta in actiune la o sala de expozitie sau la un comerciant cu un etaj cu zgomot redus, dar este ceva ce trebuie sa aveti in vedere, mai ales atunci cand achizitionati o imprimanta mare.

Zgomotul la pornirea motorului imprimantei si zdruncinarea printr-o imprimare poate fi semnificativ. Unii producatori de imprimante listeaza un nivel de zgomot (in decibeli) pentru diferite modele, pe care le puteti folosi ca ghid pentru a afla cat de tare va fi atunci cand este configurat in mediul dvs.

  1. Ciclul de serviciu

Ciclul de serviciu este numarul de tipariri pe care imprimanta este apreciata ca fiind capabila sa imprime lunar. Este un rating care ar trebui sa fie analizat daca veti face un volum mare de imprimare in mod regulat. Acest rating poate fi de la 1000-5000 de pagini, pana la zeci de mii.

  1. Procesor si memorie

Desi nu este usor sa compari procesoarele cu imprimantele laser, viteza indicata in megahertz poate oferi o buna indicatie a puterii pe care imprimanta trebuie sa o prelucreze si sa functioneze functiile sale incorporate.

Mai mult, capacitatea de memorie (si o imprimanta cu memorie actualizabila) este esentiala daca veti imprima din aplicatii grafice si de proiectare, in special atunci cand utilizati limbaje PCL sau PostScript pentru imprimare, pentru care este necesar spatiu pentru a stoca informatiile de imprimare pe masura ce sunt convertite.

  1. Dimensiunea generala si usurinta instalarii

O imprimanta tipica pentru un birou poate fi voluminoasa si poate dificil de deplasat fara ajutorul unei alte persoane. Luati in considerare dimensiunea imprimantei in achizitie si unde o veti instala in mediul dvs.

S-ar putea sa doriti sa cautati o imprimanta mai compacta care sa se potriveasca mai bine spatiului dvs. de birou, oferind totusi functionalitati similare. In plus, este posibil sa doriti sa evaluati cat de usor este sa instalati cartusele de toner si sa incarcati hartia, deoarece acest lucru poate ajuta la reducerea timpului de intretinere.

0 Shares
You May Also Like