Cum functioneaza rezervoarele septice si cand sa le goliti?

0 Shares
0
0
0

O fosa septica este un rezervor de sedimentare subacvatic utilizat pentru tratarea apelor uzate prin procesul de descompunere biologica si drenare. Foselele septice permit o eliminare in siguranta a apelor uzate si, prin urmare, sunt foarte populare in zonele care au un sistem de drenaj deficitar sau sunt in afara retelei de canalizare. Acestea lucreaza colectand excrementele si apele uzate intr-un mare rezervor subteran, si sunt utilizate cu preponderenta in zonele rurale.

Foselele septice nu sunt utilizate prea mult in zonele urbane, deoarece deseurile din orase sunt tratate si transportate prin sistemul de canalizare, acestea sunt intretinute de compania de apa din zona dvs. locala, iar atunci cand este nevoie, compania respectiva contacteaza specialistii pentru a beneficia de serviciul de desfundare canalizare de la Calypso Mono.

Bazele sistemului septic pentru case:

Un sistem septic are un design simplu. Este un recipient subteran etans (in mare parte dreptunghiular sau rotund) din fibra de sticla, plastic sau beton. Rezervorul este conectat cu doua conducte (pentru intrare si iesire). Teava de intrare colecteaza deseurile de apa in fosa septica, suficient de mult timp incat deseurile solide si lichide sunt separate unele de altele.

Conducta de evacuare, de asemenea, numita camp de scurgere, scoate apa uzata preprocesata din fosa septica si o raspandeste uniform in sol si in cursurile de apa. Dupa un timp, apa uzata se separa in 3 straturi. Stratul superior este uleiuri si grasimi si pluteste deasupra tuturor deseurilor. Aceasta se numeste scum.

Stratul de mijloc este apa uzata impreuna cu particulele de deseuri. Stratul de jos este format din particule mai grele, care sunt mai grele decat apa si formeaza un strat de namol. In interiorul rezervorului, bacteriile din apele uzate descompun deseurile solide. Aceste bacterii descompun rapid deseurile solide permitand lichidelor sa se separe si sa se scurga mai usor.

Curatarea fosei septice: o cerinta la cativa ani

Daca fosa septica nu este curatata in mod regulat (in termen de 1 an pentru rezervoarele mai mici), toxinele si substantele antibacteriene se acumuleaza ucigand bacteriile vitale care descompun deseurile.

Multi agenti de curatare a gospodariei construiesc namoluri si deseuri solide in fosa septica si liniile de la canalele de scurgere. Acest lucru duce la esecul sistemului septic, prin esec inseamna ca deseurile solide blocheaza sistemul si se revarsa in cursul de apa sau in afara gratarului de acces.

Esecul in sistemul septic nu este doar o aventura scumpa, ci si o invitatie la boli transmise in apa, ci si miros de pasari! In functie de gravitate si de deteriorarea intregului sistem septic, este important ca oamenii sa inteleaga cat de importanta este curatarea foselor septice.

Contribuie-ti partea pentru ca casa ta sa fie un loc mai bun!

Urmati o rutina stricta de curatare a foselor septice pentru a proteja sistemul impotriva colmatarii si defalcarii. Puteti contacta cele mai bune companii de tratare a deseurilor pentru a avea grija de sistemul septic si pentru a asigura functionarea corecta a acestuia.

Nu va puteti aminti cand ati curatat ultima data rezervorul: Iata ce se intampla – Procesul de descompunere din rezervor incetineste, ceea ce duce la blocarea si revarsarea deseurilor.

In timp, solul, namolul, excremente si deseurile solide se acumuleaza, ca urmare, deseurile solide incep sa se acumuleze. Acest proces se inrautateste si in cele din urma sistemul septic cedeaza si da inapoi complet.

S-ar putea sa fie greu de spus cand un sistem septic are probleme. Poate varia de la cel putin 2 ani pana la 100 de ani! In loc sa astepti ca sistemul septic sa-si atinga punctul de rupere, este recomandat sa actionezi inainte, curatand rezervorul la fiecare 1-3 ani.

Unul dintre cele mai bune moduri de a o face este curatarea apei inainte de a parasi rezervorul. Aplicarea unui curatator lunar puternic de fose septice in amonte de zona de scurgere, deoarece elimina efectele nefaste ale sapunurilor si curatatorilor care ucid bacteriile din rezervor. Pentru descompunerea deseurilor solide, este foarte important ca bacteriile sa ramana in rezervor.

Gasirea unui mod alternativ usor – Angajati profesionisti

Angajarea unei companii profesionale de eliminare a deseurilor precum Calypso Mono este modalitatea finala de a avea grija de procesul de curatare.

Cu ani de expertiza in eliminarea tuturor tipurilor de deseuri, acestea te ajuta sa gasesti cele mai bune solutii pentru a mentine un mediu sigur si fara boala.

Cand angajati experti de la o firma cu renume, ei se asigura ca nu numai ca deseurile sunt tratate, dar ajuta si la eliminarea mirosului neplacut din zona.

Asadar, inainte de a incheia acest articol, reamintim faptul ca fosa septica este un rezervor de sedimentare subacvatic utilizat pentru tratarea apelor uzate prin procesul de descompunere biologica si drenare, si permite o eliminare in siguranta a apelor uzate si, prin urmare, sunt foarte populare in zonele care au un sistem de drenaj deficitar sau sunt in afara retelei de canalizare. Atunci cand fosa septica este plina, este necesar serviciul de desfundare canalizare de la Calypso Mono, pentru remedierea problemei.

0 Shares
You May Also Like