De ce batranii cu insuficienta cardiaca trebuie sa stea la camin?

0 Shares
0
0
0

Batranetea poate fi una dintre cele mai frumoase perioade ale vietii, atunci cand seniorii au alaturi copiii si nepotii, si duc o viata lipsita de griji.

Cu siguranta insa, nu toti oamenii care au ajuns in aceasta etapa a vietii se pot bucura de o batranete frumoasa si lipsita de griji. Exista din pacate oameni invarsta, care pe langa faptul ca nu au copii si nepoti care sa aiba grija de ei si care sa le ofere un pahar de apa, mai sunt si bolnavi, asa ca solutia ideala pentru acestia este reprezentata de caminul de batrani Seniorcenter.ro, acolo unde seniorii sunt ingrijiti exemplar.

De exemplu, batranii care sufera de insuficienta cardiaca se pot stabili intr-un asemenea camin de batrani, acolo unde vor fi ingrijiti exemplar, unde vor avea parte de mancare calda in fiecare zi, si unde vor primi tratamentele corespunzatoare.

Pentru ca am amintit de insuficienta cardiaca, in cele ce urmeaza vom discuta despre aceasta afectiune, care din pacate afecteaza atat de multi oameni aflati la batranete.

Termenul „insuficienta cardiaca” face sa para ca inima nu mai functioneaza deloc si nu se poate face nimic. De fapt, insuficienta cardiaca inseamna ca inima nu se pompeaza la fel de bine. Insuficienta cardiaca congestiva  este un tip de insuficienta cardiaca care necesita sa solicite asistenta medicala la timp, desi uneori cei doi termeni sunt folositi in mod interschimbabil.

Corpul depinde de actiunea de pompare a inimii pentru a furniza sangele bogat in oxigen si nutrienti catre celulele corpului. Cand celulele sunt hranite corect, corpul poate functiona normal. Cu insuficienta cardiaca, inima slabita nu poate furniza celulelor suficient sange.

Acest lucru duce la oboseala si la scurtarea respiratiei si unii oameni au tuse. Activitatile zilnice, cum ar fi mersul pe jos, urcarea scarilor sau transportul alimentelor pot deveni foarte dificile, insa din fericire pentru cei aflati intr-o astfel de situatie, atunci cand sunt stabiliti la caminul de batrani Seniorcenter.ro, nu trebuie sa isi faca griji pentru transportul animalelor, iar la nevoie vor fi asistati atat pentru a se plimba, cat si pentru a urca scarile.

Insuficienta cardiaca este un termen folosit pentru a descrie o inima care nu poate fi la curent cu volumul sau de munca. Este posibil ca organismul sa nu obtina oxigenul de care are nevoie. Insuficienta cardiaca este o afectiune grava si, de obicei nu exista leac.

Dar multe persoane cu insuficienta cardiaca duc o viata completa, placuta, atunci cand starea este administrata cu medicamente pentru insuficienta cardiaca si schimbari ale stilului de viata sanatos.

De asemenea, este util ca persoanele care se confrunta cu o asemenea problema de sanatate sa aiba parte de sprijinul familiei si prietenilor care inteleg starea respectiva de sanatate, insa dupa cum spuneam, cei care sunt singuri si nu au copii, nepoti sau alte rude, pot alege sa isi petreaca restul zilelor intr-un camin de batrani, acolo unde vor avea parte de sprijinul personalului, dar unde vor putea lega frumoase povesti de prietenie cu ceilalti seniori.

Revenind la insuficienta cardiaca, la inceput inima incearca sa rezolve acest lucru prin:

  • Largire. Inima se intinde pentru a se contracta mai puternic si pentru a tine pasul cu cererea de a pompa mai mult sange. In timp, aceasta face ca inima sa se mareasca.
  • Dezvoltarea de mai multa masa musculara. Cresterea masei musculare apare deoarece celulele contractante ale inimii cresc. Aceasta permite inimii sa pompeze mai puternic, cel putin initial.
  • Pompeaza mai repede. Acest lucru ajuta la cresterea puterii inimii.

De asemenea, corpul incearca sa compenseze in alte moduri:

  • Vasele de sange se ingusteaza pentru a mentine tensiunea arteriala, incercand sa compenseze pierderea puterii inimii.
  • Corpul indeparteaza sangele de tesuturile si organele mai putin importante (precum rinichii), inima si creierul.

Aceste masuri temporare mascheaza problema insuficientei cardiace, dar nu o rezolva. Insuficienta cardiaca continua si se agraveaza pana cand aceste procese compensatorii nu mai functioneaza. In cele din urma, inima si corpul nu se pot mentine, iar persoana resimte oboseala, problemele de respiratie sau alte simptome care, de obicei, determina o vizita la medic.

Mecanismele de compensare ale organismului ajuta la explicarea motivului pentru care unii oameni nu pot deveni constienti de starea lor decat la ani dupa ce inima lor incepe declinul.

Asadar, dupa cum se poate vedea, insuficienta cardiaca este o problema de sanatate cu care se pot confrunta persoanele ajunse la batranete. Din pacate, nu discutam despre o afectiune tocmai simpla, ci despre o problema de sanatate care necesita tratament, iar persoanele care se confrunta cu o asemenea afectiune au nevoie sa fie supravegheate atent si sprijinite.

Tocmai din acest motiv, persoanele invarsta care se confrunta cu o asemenea problema de sanatate, pot lua in calcul ideea de a se muta intr-un camin de batrani, acolo unde pot beneficia de cele mai bune conditii de trai, incepand de la mancare, haine curate, administrarea medicamentelor, etc.

0 Shares