antivirus

Ce facem daca ni s-a virusat laptopul

0 Shares
0
0
0

Diagnosticarea unui laptop nu se face imediat ce acesta a fost lasat la un service laptop Bucuresti.

Pentru a putea fi identificate problemele cu care acesta se confrunta, dar si pentru verificarea celorlalte componente este nevoie de timp. Insa specialistii de la service laptop Bucuresti fac tot posibilul pentru a multumi clientii in cel mai scurt timp, dar si a repara problemele constatate.

Laptopul va fi lasat in service in baza unei fise de intrare, iar termenul de diagnosticare este in functie de problema: intre doua ore si 48 de ore. Specialistii spun ca in proportie de 95% din calculatoare sunt reparate in acest interval de timp.

Diagnosticarea costa in functie de service-ul la care apelati, aceasta incepand de la 20 de lei si se plateste doar in cazul in care clientul accepta reparatia laptopului. Dupa diagnosticare, clientul este sunat pentru a-i fi comunicat defectul descoperit la laptop, dar si costurile pe care le implica reparatia. In majoritatea cazurilor, calculatoarele sunt reparate in aceeasi zi dupa ce li s-a facut diagnosticarea.

Doar in cazul in care clientul isi da acceptul pentru reparatii, laptopul va fi reparat. Cei de la service laptop Bucuresti spun ca diagnosticarea nu se poate face in aceeasi zi in care calculatorul intra in service, deoarece se iau in considerare prioritatile si ordinea intrarii in service.

In cazul in care este necesara o diagnosticare a placii de baza, in primul rand se verifica slotul de procesor cu un alt procesor similar care, obligatoriu, trebuie suportat de parametrii placii. Dupa care se verifica slotul video si cel de memorie RAM in parte.

Urmeaza verificarea porturilor PCI, IDE si Sata, dar si a componentelor interne ale placii ca: placa video onboard, cea de sunet si de retea precum si porturile USB.

Ce se intampla in cazul laptopurilor virusate

Fie ca accesam site-uri diverse sau pur si simplu ne uitam pe cele cunoscute, este posibil sa luam diversi virusi, iar atunci calculatorul trebuie dus de urgenta la un service laptop Bucuresti.

In cazul acestor calculatoare virusate sunt posibile doua situatii: cand calculatorul a fost virusat, dar nu aveti date importante stocate in el ce trebuie salvate si cand aveti date ce nu trebuie sa se piarda in urma virusilor aparuti. In situatia in care laptopul nu contine date ce ar trebui salvate, profesionistii vor formata in totalitate hard disk-ul dupa care se va reinstala sistemul de operare curatat cu un antivirus inca de la inceput. Important este ca antivirusul sa fie bun si sa isi faca treba.

In urma acestor procedure, sistemul de operare se va incarca mai usor si veti scapa si de orice virus ce a fost luat in urma accesarii unor site-uri sau deschiderii unor pagini. In cazul in care aveti informatii de salvat, se va face o scanare cu ajutorul antivirusului.

0 Shares
You May Also Like