Calculatoarele refurbished si dispozitivele refurbished in general castiga popularitatea datorita acelei constientizari create prin intermediul media.
Drept rezultat, exista un numar tot mai mare de consumatori: persoane fizice, intreprinderi si institutii care isi exprima dorinta de a achizitiona calcultatoare refurbished si alte dispozitive de acest tip. V-ati intrebat vreodata cum este reconditionat un calculator sau laptop?
Ce se intampla mai exact in timpul procesului de reconditionare? Termenul „refurbished” inseamna literal „a reconditiona”, ceea ce inseamna ca PC-urile sunt restaurate la o stare buna de functionare.
Reconditionarea PC-urilor este realizata fie de catre producatorii in sine, fie de catre firmele specializate intr-un astfel de proces. Haideti sa vedem cativa din pasii implicati in procesul de reconditionare a unui PC.
Nucleul sursa
Un nucleu reprezinta un laptop sau un desktop si componentele care vin in linia de asamblare a procesului de reconditionare. Va intrebati de unde vin acestea? Iata cateva din diferitele canale de unde specialistii in reconditionare le procura:
1. Recuperarea de bunuri – cel mai mare canal de aprovizionare pentru specialistii in reconditionare se realizeaza prin extinderea serviciilor de recuperare a bunurilor IT de la organizatii de afaceri si alte institutii.
Recuperarea bunurilor reprezinta o practica dovedita pentru a debloca valoarea ramasa a activelor de capital IT si / sau de a stabili legile locale de gestionare a deseurilor solide. Recuperarea de bunuri este realizata cu scopul de a lichida bunurile inactive, de a redistribui bunurile cu caracter intern si de a debloca valoarea din surplusul de bunuri sau pur si simplu de a elimina bunurile conform politicilor organizationale „de cumparare si de gestionare a bunurilor”.
2. „Mort la sosire” – un anumit procent de calculatoare ajunge la destinatie in conditii imposibil de folosit din cauza manipularii necorespunzatoare in timpul tranzitului sau alte motive asemanatoare. Pentru ca vanzarea acestora nu reprezinta o optiune, comerciantii returneaza aceste stocuri la producatorul de echipament original, care la randul lor le pot reconditiona si vinde pe piata second-hand prin intermediul licitatiilor.
3. Upgradare – consumatorii individuali intrebuinteaza laptopurile si desktopurile folosite pentru a upgrada modele mai noi, astfel incat sa deblocheze valoarea care poate finanta partial achizitionarea unui dispozitiv nou. Astfel de upgrade-uri se realizeaza dupa doua scenarii:
a) In cazul in care consumatorul aspira sa cumpere un model nou pe care il viseaza zi si noapte;
b) Dispozitivul existent este destul de folosit si ajunge la un stadiu in care poate fi lichidat. Consumatorii scapa de dispozitivele lor prin intermediul programelor de schimb sponsorizate de retaileri sau vand direct specialistilor in reconditionare prin intermediul portalelor lor online. Indiferent de caz, aceste dispozitive isi gasesc drumul catre instalatiile de reconditionare si reciclare.
Salvarea de piese – piesele si componentele utilizabile vin, adeseori, ca produse ale unei uzine de reciclare a calculatoarelor. Acestea pot fi condensatori, circuite integrate, suporturi pentru placutele RAM, printre altele.
Astfel de componente in stare buna de functionare sunt extrem de utile pentru specialistii in reconditionare, intrucat ajuta la repararea nucleelor.
Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de calculatoare refurbished accesati Diabloscomputer.ro.