Proprietatile miraculoase ale padurii

Proprietatile miraculoase ale padurii

0 Shares
0
0
0

Silvoterapia este considerata cel mai bun remediu natural pentru o paleta larga de afectiuni generate de viata moderna. Proprietatile vindecatoare ale copacilor sunt cunoscute inca din antichitate si au fost folosite pentru vindecarea atat a trupului, cat si a sufletului, devenind parte a multor legende si traditii.

Traim intr-un ritm alert iar acest lucru si-a pus amprenta si asupra starii de sanatate, stresul fiind considerat boala secolului XXI. Este foarte important sa reusim sa constientizam acest lucru si sa-l combatem, printr-un program zilnic de recreere intr-un mediu curat.

Ce poate fi mai relaxant si mai revigorant, dupa o zi agitata de munca, decat sa te plimbi sau sa alergi pe aleile inverzite ale padurii?

Daca locuiesti intr-un apartament nou in Bucuresti, situat intr-o zona impadurita, poti beneficia de efectele silvoterapiei la orice ora, fara a mai avea scuza distantelor sau a oboselii; este de ajuns o plimbare sau o alergare usoara de seara prin padure pentru a te putea bucura de un somn linistit.

Padurile si oceanele planetei sunt sursele noastre de oxigen. Prezenta padurilor in apropierea marilor orase aduce numeroase beneficii locuitorilor, in special celor care locuiesc in proximitate.

Pe langa absorbtia dioxidul de carbon din atmosfera si eliberarea de oxigen, padurea filtreaza particulele nocive din atmosfera oferind un mediu mai curat.

Oxigenul eliberat este ionizat, ionii negativi ai oxigenului sunt considerati adevarate vitamine pentru organismul uman, stimuleaza circulatia sangelui si dezvoltarea globulelor rosii, te reincarca cu energie pozitiva, te echilibreaza fizic si psihic, generand o stare de bine.

Orice activitate fizica in preajma padurii este benefica pentru organism, chiar simplul fapt ca locuiesti intr-o astfel de zona va avea efecte pozitive asupra tonusului tau.

In padure este mult mai mult oxigen decat in parc, aici poluarea lipseste cu desavarsire. Tragem adanc in plamani aerul plin de oxigen, sangele transporta mai mult oxigen la celule, generand efecte benefice directe pentru sanatatea noastra, ameliorarea bolillor cronice, cresterea capacitatii de concentrare, tratarea deficientelor de oxigenare a plamanilor si multe altele.

Padurea iti ofera tot ceea ce ai nevoie sa previi anxietatea si depresia, substantele volatile emise aici au efecte benefice asupra persoanelor care lucreaza in mediu cu mult zgomot sau stresant.

Daca te-ai convins de beneficiile padurii, nu-ti ramane decat sa-ti alegi apartamentul nou de 2, 3 sau 4 camere, care ti se potriveste si sa te muti in Greenfield, cartierul imbratisat de padurile Baneasa si Tunari, in sectorul 1 al capitalei.

Greenfield
Strada Drumul Padurea Neagra, nr 56, Bloc BL04, Parter Bucuresti, Romania 014044
Phone: +40 21.230.75.70/71/72

0 Shares
You May Also Like