Cu ce se ocupa un manager IT?

0 Shares
0
0
0

Cu ce se ocupa un manager IT?Sunteti in cautare de servicii web profesioniste? Aveti nevoie de crearea unui site ieftin si rapid?

Doriti sa va deschideti un magazin online si nu stiti cum sa procedati? Raspunsul la toate aceste intrebari este IT Exclusiv. Cereti o oferta de pe www.itexclusiv.ro si IT Exclusiv va va oferi toate lamuririle necesare.

Managerii de departamente de tehnologie a informatiei, cunoscuti si sub denumirea de manageri IT, sunt responsabili pentru performanta generala a retelelor electronice care permit unei afaceri sa functioneze.

Domeniul exact de aplicare a acestor responsabilitati variaza de la o companie la alta. In unele companii, un manager IT se concetreaza strict pe retelele de calculatoare. Alte ori, acesta poate fi implicat in crearea sau modernizarea sistemelor telefonice si a altor sisteme de sprijin electronic legate de operatiune.

In centrul descrierii meseriei de manager IT sta grija fata de asa-numita retea „in-house”. Acest lucru implica de cele mai multe ori faptul ca managerul este implicat in selectia hardware-ului si software-ului utilizate in retea.

De exemplu, un manager IT ar putea fi implicat in orice discutie despre actualizarea serverelor interne si a statiilor de lucru ale computerelor. Exista o sansa buna ca managerul sa lucreze si cu alte categorii de servicii in selectia software-ului, cum ar fi programele de contabilitate sau unele tipuri de baze de date de clienti sau vanzari.

Pe langa ajutorul dat in stabilirea structurii generale a retelei, un manager IT ar supraveghea, de asemenea, intretinerea de rutina a sistemului. Acest lucru ar implica testarea periodica a diferitelor componente pentru a se asigura faptul ca acestea functioneaza la capacitate maxima.

Managerul ar stabili si supraveghea, de asemenea, procesele care ar cauta sa identifice orice erori potentiale in orice programe care ar putea provoca defectiuni de sistem. Exista o sansa buna ca managerul sa puna in aplicare un proces continuu, care va monitoriza utilizarea de catre angajat a resurselor companiei, cum ar fi internetul, e-mail-ul intern, precum si alte instrumente electronice.

Managerul IT este, adesea, responsabil pentru crearea materialelor de instruire care ajuta noii angajati sa inteleaga cum sa foloseasca inteligent si eficient tehnologia utilizata in mod curent in cadrul companiei.

Acest lucru poate include orice, de la proiectarea manualelor de formare interne, pana la instruirea noilor angajati cu privire la  procesul de accesare a programelor-cheie, stabilirea prerogativelor de conectare si alte lucruri esentiale.

In functie de structura companiei, managerul IT poate fi chemat sa organizeze sesiuni de instruire care sa le aminteasca angajatilor de modalitatile cele mai eficiente de utilizare a instrumentelor electronice disponibile. In cadrul companiilor mici, managerul IT poate constitui intreg departamentul IT.

Atunci cand acest lucru se intampla, exista o sansa buna ca acesta sa se ocupe personal de multe dintre responsabilitatile dispersate intregii echipe IT din cadrul companiilor mari. Totusi, majoritatea managerilor sunt foarte bine instruiti si capabili sa faca fata oricarei sarcini IT, de la evaluarea componentelor hardware noi la crearea de noi domenii de lucru.

0 Shares
You May Also Like