Ce trebuie sa stiu despre utilizarea scarilor in constructii?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stiu despre utilizarea scarilor in constructii?In toate orasele din tara si nu numai se construieste. Se contruieste atat in mediul rural, cat si in mediul urban, atat cu bani mai multi, cat si cu bani mai putini.

Daca esti din judetul Cluj si ai apelat vreodata la o firma care construieste hale metalice Cluj e foarte probabil sa fi apelat la cei de pe Dkrconstruct.ro. De ce? Pentru ca ei executa lucrari in constructii de o calitate dorita de toti beneficiarii, pentru ca lucreaza cu responsabilitate si modern.

Asadar, daca si tu vrei sa cauti o echipa buna care se ocupa de construirea unor hale metalice Cluj, la ei trebuie sa apelezi.

Munca in constructii nu e nici usoara, nici lipsita de riscuri. La locul de munca au loc o multime de accidente. Multe dintre ele se petrec datorita utilizarii scarilor de diverse feluri. Inainte de a apela la astfel de echipamente, sefii de santier ar trebui sa se gandeasca la dezavantajele folosirii scarilor.

In primul rand, o scara este un echipament limitat. Pe ea poate urca si cobori o singura persoana si se lucreaza intr-un anume loc doar pentru moment. Ca scara sa fie folosita in siguranta din moment ce nu este prinsa in anumiti suporti in partea de sus sau de jos, ea trebuie folosita de doi muncitori.

Unul trebuie sa urce pe scara, celalalt sa o tina. De asemenea, cand vine vorba de executarea unor activitati de pe scara, miscarea este limitata si munca se desfasoara greoi, deoarece muncitorul respectiv trebuie sa aiba grija si la siguranta sa la inaltime. Si sa nu uitam ca inaltimea la care se poate lucra cu o scara este limitata.

Daca totusi nu ai alte alternative si trebuie sa folosesti scara pe santierul tau, asigur-o ca totul sa fie in ordine. Cum poti face asta? Daca lucrezi pe un teren denivelat, ingroapa picioarele scarii in pamant.

Daca terenul este moale, pune o scandura sub baza scarii. Daca folosesti scara pe o suprafata solida, suprafata de sus trebuie sprijinita de o suprafata solida, iar suprafata de jos trebuie tinuta de un coleg, legata de anumiti stalpi sau folosind saci de nisip. Cand scara trebuie transportata, ea trebuie tinuta de partile laterale.

Scarile trebuie utilizate in siguranta. Fii atent la cablurile electrice cu care ar putea veni scara in contact, asigura-te de faptul ca scara urca cu cel putin 1 metru fata de nivelul platformei de lucru pentru pastrarea ecilibrului atunci cand esti in varful scarii. De asemenea, nu cara in mana materiale atunci cand urci sau cobori pe scara si nici nu urca cu incaltamintea murdara.

O scara trebuie si intretinuta pentru a o tine in siguranta. Scara trebuie verificata pentru siguranta de fiecare data inainte de a urca pe ea. De asemenea, scarile defecte trebuie scoase din uz daca nu mai pot fi folosite sau reparate, daca exista aceasta posibilitate.

Tine cont de aceste aspecte atunci cand ai de lucrat la inaltime si trebuie sa folosesti o scara. Lucreaza in siguranta si cu responsabilitate.

0 Shares
You May Also Like