refresh

Ce trebuie sa stii cand cumperi un procesor?

0 Shares
0
0
0

Vrei sa upgradezi vechiul sistem sau sa construiesti unul nou? Ai putea spune ca e foarte simplu. Mergi in magazin, spui cat vrei sa investesti si in functie de sfaturile vanzatorilor alegi… Ei bine, lucrurile nu sunt chiar atat de simple.

Desigur sunt si oameni relaxati cand iau astfel de decizii, dar pentru acestia banii nu sunt o problema si probabil nu vor face foarte multe cu respectivul computer.

Daca citesti acest articol cu siguranta vrei sa ai controlul asupra componentelor pe care le vei cumpara si vrei sa stii cat mai multe in aceasta privinta. Tocmai de aceea va oferim cateva sfaturi necesare pentru cumpararea uneia dintre cele mai importante parti ale sistemului si anume procesorul.

Daca vrei  sa cumperi  un calculator intreg si nu ai o suma foarte mare pe care sa o investesti in acesta iti recomandam calculatoare second hand i7 si vei beneficia de un procesor puternic.

Procesorul este componenta responsabila de rapiditatea cu care se va misca noul tau calculator indiferent ca este vorba de un document in Excel cu foarte multe campuri sau de jocuri in care iti petreci timpul. Sunt si cateva exceptii date de puterea procesorului este direct proportionala cu banii pe care ii veti da pe el.

La fel ca la oricare alta componenta pe care vrei sa o cumperi, bugetul este foarte important si este un element care te va ajuta sa te ghidezi. Majoritatea se gandesc la activitatile pe care le vor desfasura pe calculator. Noi propunem sa te gandesti la viteza cu care vrei sa faci anumite lucruri pe calculator si nu ne referim doar la jocuri. Pentru jocuri cea mai importanta decizie are legatura cu placa video.

O alta intrebare ce trebuie pusa atunci cand cumperi un procesor nou este firma de la care vei cumpara. Va fi AMD sau Intel?

Intrebarea poate fi trecuta cu vederea atunci cand faci upgrade si cand componentele sunt noi. Placa de baza este cea care influenteaza acest upgrade si prin urmare daca placa de baza este pentru una din platforme si stii cu siguranta ca va fi suficienta pentru inca doi ani cel putin atunci se va alege procesorul care este compatibil.

Daca trebuie sa construiesti un nou sistem de la zero atunci situatia este diferita. Nu trebuie sa te ingijorezi in privinta alegerii pentru ca aceasta alegere este controlata si influentata de buget. Procesoarele de la AMD sunt mult mai ieftine decat cele de la Intel.

Intrebarea este daca aceste procesoare scumpe merita banii. Cu siguranta merita banii daca si ai nevoie de el. Sunt putine persoane care cumpara procesoare excesiv de scumpe si aceste persoane sunt constiente de faptul ca pe langa procesor si restul componentelor vor costa mult pentru ca procesorul sa functioneze la performante maxime.

Dupa ce alegi procesorul care se incadreaza in buget trebuie sa iei in considerare si socketul. AMD are 2 sau 3 socket-uri iar AM3+ ofera compatibilitate foarte buna cu generatiile vechi. Intel functioneaza acum pe LGA 1150.Acesta este un scoket activ nu de foarte mult timp si daca primeste refresh din partea procesoarelor va fi schimbat in curand pentru compatibilitate.

0 Shares
1 comment
  1. Procesoarele sunt componente care pot intra intr-o perioada de uzura morala, dar nu si fizica fiind in perfecta stare de functionare.

Comments are closed.

You May Also Like