Ce poti face cu un smartwatch?

Ce poti face cu un smartwatch?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a intra in detalii si de a discuta despre ceea ce poti face cu un smartwatch, cu siguranta trebuie sa stii ce este acesta. Ei bine, un smartwatch este un ceas inteligent conceput pentru a fi purtat pe incheietura mainii.

Ceasurile inteligente folosesc ecrane tactile, ofera aplicatii si adesea va inregistreaza ritmul cardiac si alte semne vitale.

In timp ce ceasurile digitale exista de zeci de ani, unele cu abilitati precum calculatoare si convertoare de unitati, abia in anii 2010 companiile de tehnologie au inceput sa lanseze ceasuri cu abilitati asemanatoare smartphone-urilor. Apple, Samsung, Sony si alti jucatori importanti ofera ceasuri inteligente pe piata.

Ce fac ceasurile inteligente?

Cele mai multe ceasuri inteligente, indiferent daca sunt destinate utilizarii zilnice sau in scopuri specifice, ofera o suita de caracteristici standard:

Notificari

Smartphone-urile afiseaza notificari pentru a va avertiza despre evenimente sau activitati importante. Tipurile de notificari difera; iar ceasurile inteligente care sunt conectate la un smartphone pot reflecta pur si simplu notificarile telefonului pe incheietura mainii. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, de fiecare data cand aveti o notificare pe smartphone, ceasul va aduce acest lucru la cunostinta.

Aplicatii

Dincolo de afisarea notificarilor de pe telefon, un ceas inteligent este la fel de bun ca si aplicatiile pe care le accepta. Ecosistemele aplicatiilor variaza si sunt legate de mediile Apple sau Google.

Ceasurile inteligente cu un scop dedicat, cum ar fi cele ideale pentru drumetii sau scufundari, accepta in general aplicatiile de care este nevoie pentru aceste activitati, fara posibilitatea de a adauga alte tipuri de aplicatii.

Gestionare media

Majoritatea ceasurilor inteligente asociate cu smartphone-urile pot gestiona redarea media pentru dvs. De exemplu, atunci cand ascultati muzica pe un iPhone folosind AirPod-urile Apple, puteti utiliza Apple Watch pentru a schimba volumul si piesele.

Raspundeti la mesaje prin voce

Va amintiti vechile benzi desenate Dick Tracy, unde detectivul erou folosea un ceas ca telefon? Ceasurile inteligente moderne care ruleaza cu sistemele de operare watchOS, fie Wear OS accepta dictarea vocala.

Aplicatii fitness

Va place sa mergeti la sala si sa faceti exercitiit fizice? Alergati des pe banda? Ei bine, in aceste conditii cu siguranta aveti nevoie de un ceas inteligent care va poate monitoriza ritmul cardiac, si va poate urmari antrenamentele.

GPS

Un alt detaliu foarte interesant de mentionat in legatura cu aceste ceasuri inteligente, este ca majoritatea acestora includ un GPS pentru urmarirea locatiei dvs. sau pentru a primi alerte specifice locatiei.

Acestea sunt asadar, cateva dintre facilitatile pe care vi le poate oferi un smartwatch. Cu siguranta acum ca ati aflat ce face un asemenea ceas inteligent si ce facilitati are, doriti sa cumparati unul si pentru dvs., mai ales daca deja cunostintele dvs. poarta astfel de accesorii pe mana.

Trebuie facuta precizarea ca un magazin gsm are mereu la dispozitie ceasuri inteligente, dar trebuie sa cunoasteti cateva detalii importante, care va pot ajuta sa faceti cea mai buna alegere. Iata asadar despre ce este vorba.

Tineti cont de sistemul de operare al ceasului. Este deosebit de important sa alegeti un ceas inteligent care sa se potriveasca cu smartphone-ul pe care il detineti. Cu siguranta un ceas inteligent care are sistemul de operare iOS, nu va fi alegerea buna pentru un telefon Samsung, asa cum nici un ceas cu sistemul de operare Android, nu va fi potrivit pentru un model iPhone.

Apoi, mai tineti cont de senzorii ceasului (senzor de temperatura, altitudine, busola, GPS), tineti cont de autonomia accesoriului, dar si de designul acestuia. Nu in ultimul rand, trebuie sa tineti cont si de pret, dar la un magazin gsm cu siguranta veti gasi smartwatchuri la cele mai atractive preturi.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like