Detalii care conteaza pentru alegerea scaunului de birou

Detalii care conteaza pentru alegerea scaunului de birou

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca petreci cel putin o ore la birou in fiecare zi, este foarte important sa stai pe un scaun de birou care sa fie cat mai confortabil.

Probabil te gandesti ca scaunul de birou nu este foarte important, si foarte multe persoane gandesc astfel, insa trebuie sa stii ca in cazul in care scaunul nu este potrivit pentru tine si pentru corpul tau, acesta iti va provoca dureri de spate, iti va provoca probleme de postura, si chiar vei ajunge ai coloana deformata.

De aceea, este recomandat sa te asiguri ca stii care sunt cele mai importante detalii care conteaza pentru alegerea scaunului de birou.

In randurile care urmeaza vei putea sa descoperi care sunt cateva dintre cele mai importante detalii atunci cand alegi un astfel de scaun.

Ce inseamna ergonomia scaunului de birou

Probabil ai auzit discutand colegii tai despre scaune ergonomice, dar nu ai acordat o mare importanta subiectului, fiind concentrat pe activitatea pe care o desfasori. Ei bine, un scaun ergonomic este acel scaun care iti ofera in primul rand o pozitie corecta la birou, o pozitie sanatoasa pentru corpul tau.

Nu toata lumea are fizicul la fel, deci un scaun de birou nu este potrivit pentru fiecare persoana. Nu exista un scaun care sa iti fie potrivit si tie, si colegului de la birou, si colegei, si secretarei si sefului. De aceea, este recomandat sa stii sa alegi cel mai bun scaun. Tine cont de urmatoarele detalii.

Reglarea scaunului pe inaltime

Este foarte important sa te asiguri ca scaunul de birou pe care urmeaza sa il alegi, este reglabil pe inaltime. Chiar daca majoritatea au aceasta functie, exista si exceptii.

Vei stii ca un scaun iti permite sa ii reglezi inaltimea in momentul in care vei vedea ca are un maner plasat sub sezut. Este important sa iti reglezi scaunul la o inaltime potrivita. Trebuie sa te asiguri ca atunci cand stai pe scaun, picioarele tale sunt indoite in unghi drept, iar talpile fie iti ajung pe podea, fie pe suportul pentru picioare al scaunului.

Reglarea pe verticala a scaunului

In ceea ce priveste aceasta functie a scaunului, aceasta face referire la posibilitatea de a ajusta scaunul astfel incat spatele sa aiba sprijin pentru curbura lombara, iar tetiera sa fie pozitionata in zona corecta. Este important sa te asiguri ca spatele stau este asezat perfect pe scaun si ca ai parte de confort. Nu trebuie sa stai cu spatele incordat in timp ce muncesti.

Reglarea lombara a scaunului

Aceasta caracteristica este de-asemenea foarte importanta pentru zona ta lombara. Este deosebit de important ca suportul lombar sa iti ofere un nivel maxim de confort atunci cand stai pe scaun, si sa se alinieze perfect cu acea curba a coloanei tale vertebrale din partea inferioara a spatelui.

Reglarea cotierelor

Fara doar si poate, cotierele sunt deosebit de importante pentru un scaun de birou, si trebuie sa poata fi reglate atat pe inaltime, cat si pe fata/spate. Trebuie sa iti poti sprinini coatele pe aceste cotiere atunci cand lucrezi la birou. In caz contrar, vei simti cum de la un anumit moment dat te vor durea bratele si umerii. Cu siguranta nu este tocmai confortabil sa te regasesti intr-o astfel de situatie.

Reglarea tetierei

Nu in ultimul rand, reglarea tetierei conteaza foarte mult. Aceasta iti permite sa iti poti sprijini ceafa pe ea. Astfel, vei sta mult mai relaxat pe scaun atunci cand vei lucra.

Acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere cand iti alegi scaunul de birou. Tinand cont de aceste aspecte, iti poti alege un scaun birou rezistent 150kg de la TopScaune.ro.

Cu un astfel de scaun, nu vei avea probleme, nu te va durea spatele si nici bratele, atunci cand vei sta la birou.

0 Shares
You May Also Like