Cand folosim hidrofoare aspiratie 30 m?

0 Shares
0
0
0

hidrofor cu ejector cadoppi italiaHidrofoarele de care cu totii stim, deja se impart in doua mari categorii: hidrofoare de mica adancime, cele destinate pomparii apei de la adancimi reduse, pana in 9 metri si hidrofoarele de adancime, in speta cele care se afla la adancimi mai mari de 9 metri, chiar pana la 30 de metri.

Alegerea unui hidrofor se face in prima faza avand in vedere acest considerent, deoarece el este cel care va cantari cel mai mult atunci cand ne vom afla in fata unei multitudini de produse de acest gen.

Pe de alta parte alegerea unui hidrofor va avea in vedere si numarul de consumatori, insa aceasta valoare va deveni mai putin importanta decat cea care are in vedere adancime apei care o mentionam anterior.

Asadar, hidrofoare aspiratie 30 m inseamna de fapt ca acestea au coloana de aspiratie de 30 de metri, acest lucru fiind considerat ca fiind extractie de apa de la mare adancime.

Acesta este cazul pomparii apei din puturi si din fantani, din structuri subterane acolo unde nivelul panzei freatice este destul de jos. Asa cum bine stim, panza de apa freatica poate scadea si se poate ridica in functie de mai multi factori, nivelul precipitatilor fiind unul dintre ele.

Asadar, in vederea alegerii unor hidrofoare aspiratie 30 m ar trebui sa avem in vedere si acest aspect, in speta gradul de modificare al panzei freatice, cresterea ei dar si scaderea acesteia, astfel incat sa putem sti cu certitudine ce fel de hidrofoare ni se potrivesc. Hidrofoarele de adancime pot deservi sistemelor de irigatii dar si alimentarilor casnice cu apa, deoarece ele beneficiaza de motoare mari ce asigura implicit si debite pe masura asteptarilor.

Aceste analize ale panzei freatice nu pot fi facute de catre noi insine in regie proprie. Este necesar ca o firma specializata sa se ocupe de aceste lucruri, deoarece doar ei vor avea cunostintele dar si sculele si dispozitivele necesare pentru a putea realiza un studiu geodezic in cazul terenului pe care noi vrem sa amplasam un put sau o fantana in vederea alimentarii cu apa.

In functie de rezultatele ce parvin de la aceasta firma noi vom putea avea in vedere achizitionarea unui anumit tip de hidrofor din magazine de profil precum www.shop-einstal.ro , astfel incat acestea sa poata realiza cu succes lucrarea pentru care ne-am angajat.

Daca rezultatele firmei care se ocupa de acest studiu geodezic ne transmite informatii care ar trebui sa ne conduca catre folosirea unor hidrofoare speciale pentru adancimi mai mici, atunci vom putea apela la hidrofoare cu aspiratie la 9 metri, pe care le putem gasi in acelasi magazin, si care sa raspunda nevoilor noastre in ceea ce priveste pomparea la suprafata a apei.

Aceste hidrofoare sunt dotate cu pompe autoamorsante. Lucru care constiuie un beneficiu in mod clar. Ele pot alimenta cu lejeritate o locuinta individuale, si mai sunt numite in ciuda adancimii si hidrofoare de suprafata.

Asadar, totul tine foarte mult de aflarea caracteristicilor terenului, iar de acolo treaba se simplifica foarte mult. In concluzie cauta si tu cei mai buni aliati astfel incat alimentarea cu apa a casei tale sa nu mai reprezinte o problema.

0 Shares
You May Also Like