Amenajarea unui magazin cu produse bio sau naturale

Amenajarea unui magazin cu produse bio sau naturale

0 Shares
0
0
0

Consumul de produse eco este in crestere de la un an la altul si chiar daca pretul pentru acestea este dublu sau chiar triplu comparativ cu produsele simple oamenii continua sa cumpere.

Nu are importanta adaca vorbim despre produse alimentare, comsetice sau detergenti pentru ca toate sunt supuse testelor si unor reguli stricte pentru a putea obtine certificarea lor ce permite ca produsele respective sa fie catalogate drept produse bio.

La fel ca si in cazul oricarui magazin pentru a avea profit este important cum sunt aranjate produsele, si chiar daca optati pentru rafturi metalice sau vitrine este indicat sa aveti o amplasare a produselor cat mai buna.

Sunt doua situatii cand antreprenorii se decid sa vanda produse in magazine naturale sau eco, atunci cand deschid un punct comercial in care toate produsele sunt naturale sau atunci cand se alege ca produsele eco sa fie vandute impreuna cu celalte produse obisnuite, care in majoritatea cazurilor pot sa contina pesticide sau conservanti, dar sunt ceva mai ieftine.

Daca cumparatorii nu sunt informati corect despre calitatea produselor cei mai multi vor cumpara tot produsele cu care sunt deja obisnuiti si nu vor vedea care este motivul pentru care sa plateasca mai mult. In astfel de cazuri pentru a spori vanzarile, in calitate de antreprenori trebuie sa aveti grija ca respectivele produse bio sa fie amplasate pe rafturi aparte si sa fie insotite de materiale care vor contine toate informatiile despre acele produse.

Se recomanda ca angajatii din magazin sa nu aiba doar sarcina de a vinde produse ci si de a arata clientilor ce sunt produsele respective si care este diferenta dintre ele si cele normale, ce gust au si motivul pentru care pretul este mai mare comparativ cu alte produse. In afara de consultantii pregatiti corect, diferentierea produselor eco de produsele obisnuite se realizeaza cu ajutorul indicatorilor de la nivelul acestora sau prezentand mini brosuri din care clientii sa poata gasi raspuns la intrebarile legate de produse naturale si bio, comparativ cu celelalte.

Indiferent ca va doriti un magazin cu produse eco, cu produse cosmetice, cu detergenti sau cu alimente sunt aceleasi reguli de baza pentru o amenajare corecta a unui astfel de magazin.

Va recomandam sa va asigurati ca spatiul din magazin este iluminat perfect si pe produsele de pe rafturi cade o lumina foarte puternica. Trebuie ca atunci cand amenajati magazinul sa folositi si rafturi eco de preferat de culoare alba sau in nuante naturale de lemn.

Le puteti propune clientilor sa isi stranga cumparaturile in pungi bio si nu le oferiti pungi din plastic. In cazul in care va deschideti un magazin in care aveti doar produse eco totul trebuie sa tina de aceste cerinte.

Magazinele care au produse naturale sau eco trebuie sa aranjeze produsele in moduri cat mai deschise pentru clienti. Nu se vor vinde produse in vid sau in caserole si ambalaje sigilate. Produsele trebuie prezentate cat mai simplu, iar atunci cand sunt comercializate produse precum legumele si fructele, sau cerealele va recomandam sa utilizati saci din hartie sau din panza sau cosuri facute din lemn si nuiele.

0 Shares
You May Also Like