La ce trebuie sa fii atent cand alegi un laptop second hand?

La ce trebuie sa fii atent cand alegi un laptop second hand?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care esti in cautarea unui laptop, bugetul poate sa fie un factor foarte important pentru tine, astfel ca in functie de acest aspect, iti poti alege un laptop nou, unul refurbished, sau un produs second hand.

Cei care nu au probleme din punct de vedere financiar, cu siguranta isi vor alege un model nou, insa daca stai sa te gandesti la faptul ca poti avea exact aceleasi performante, la un pret mai mic, alegand produsul refurbished, parca nu se merita sa faci risipa de bani, numai de dragul de a avea un laptop nou.

Ei bine, cei care fie ca nu isi permit un laptop nou, fie pentru ca isi permit, insa nu vor avea foarte mari asteptari in ceea ce priveste performantele echipamentului, vor putea sa isi indrepte atentia spre un model de laptop second hand.

Cu siguranta, atunci cand iti alegi un model second hand, in primul rand arunci o privire asupra preturilor, iar acestea pot sa fie foarte mici, si sa inceapa de la aproximativ 200 de lei, dar poti sa gasesti si laptopuri second hand, ale caror preturi sa depaseasca suma de 1000 de lei, iar aceste diferente de preturi sunt date de specificatiile tehnice ale produselor, dar si de firmele producatoare.

Cand iti alegi un laptop second hand, in mod evident trebuie sa fii foarte atent ca echipamentul sa nu prezinte urme foarte mari de uzura. Cu cat echipamentul este mai uzat, cu atat pretul acestuia trebuie sa fie mai mic, iar acest lucru este firesc.

Trebuie sa fii foarte atent, si sa verifici balamalele echipamentului, iar in cazul in care acestea nu sunt in stare perfecta, atunci laptopul fie nu va putea sa stea deschis, fie nu poate sa ramana deschis in unghiul ales de tine.

Bateria echipamentului are un rol foarte important in functionarea acestuia, pentru ca in cazul in care aceasta este descarcata, iar tu nu ai acces la o sursa de energie electrica, de unde sa ii transferi energie, atunci laptopul nu va mai functiona.

Tocmai din acest motiv, ideal ar fi sa iti indrepti atentia spre un model de laptop second hand, care are o baterie cu o durata de viata cat mai indelungata. Trebuie insa si sa te gandesti la faptul ca in viitorul apropiat, daca vei alege un echipament second hand, ar fi sanse mari sa trebuiasca sa cumperi o noua baterie pentru laptop.

Ar fi ideal sa ai la indemana un CD sau un DVD, dar si un stick, pentru ca inainte sa cumperi echipamentul, sa il verifici, si in ceea ce priveste calitatea sunetului sau a placii video. Cu siguranta nu foarte multi utilizatori de laptop tin cont de acest aspect, iar mai apoi regreta ca nu au verificat mai bine produsul inainte de a-l cumpara.

Chiar si o pereche de casti, si un microfon ar fi ideal sa ai la indemana, pentru ca astfel vei putea sa verifici daca sunt functionale porturile pentru sunet, si jack-urile audio.

Ei bine, dupa cum bine se poate vedea, nu este foarte usor sa iti alegi un laptop second hand, pentru ca trebuie sa tii cont de o multime de aspecte, insa cu siguranta daca nu vei verifica produsul inainte de a-l cumpara, sunt sanse mari sa te pacalesti.

0 Shares
You May Also Like