Aer conditionat la domiciliu reguli de urmat pentru a alege un sistem de climatizare potrivit casei tale

Aer conditionat la domiciliu: reguli de urmat pentru a alege un sistem de climatizare potrivit casei tale

0 Shares
0
0
0

A sosit primavara si gandul se scurge imediat spre vara si chiar toamna. Pentru a rezista la temperaturile caniculare, mai ales daca locuiti in oras sau in case/ apartamente fara aer conditionat, este timpul sa faceti o alegere in ceea ce priveste acest lucru.

Pe piata poti gasi diferite tipuri de sisteme de aer conditionat care sa fie instalate in locuinta ta, cu caracteristici foarte diferite. Tocmai din acest motiv este necesar sa contactati un tehnician profesionist capabil sa evalueze toate variabilele si parametrii corecti pentru a identifica cel mai bun produs de instalat. In acest context, exista totusi niste reguli si sfaturi de urmat inainte de a alege produsul.

Casa vs apartament?

In primul rand, este necesar sa se mentioneze daca aparatul se va monta in interiorul unei case sau intr-un apartament care face parte dintr-un bloc de apartamente. In cazul ultimei variante, este necesar sa se cunoasca anumite limite care trebuie respectate.

Instalarea unui aparat de aer conditionat in apartament nu necesita autorizatii nici din partea ansamblului, nici din partea proprietarului, dar exista cateva limite care trebuie respectate cu strictete:

  • Administratorul condominiului trebuie informat in prealabil;
  • Estetica fatadei si, in general, decorarea cladirii nu trebuie deteriorate si din acest motiv ansamblul are dreptul sa-si exprime opinia;
  • Instalarea sistemului nu trebuie sa provoace disconfort altor condominii. In special, zgomotul sistemului trebuie luat in considerare;
  • Este obligatorie respectarea distantelor minime intre balcoane si ferestre, daca instalarea aparatului de aer conditionat se realizeaza pe fatada cladirii;
  • Este necesar sa se acorde atentie legislatiei si autorizatiilor municipale.

Cum sa analizam plasarea aparatului de aer conditionat?

Proiectul de evaluare si modul de amplasare a aerului conditionat in casa este de o importanta fundamentala pentru eficacitatea sa ulterioara si pentru a avea un rezultat optim.

De la inceput este important sa se evalueze corpurile de iluminat: produsele datate cu o rata de dispersie ridicata nu ajuta la eficienta produsului, care ar putea fi slaba, dar nu din cauza capacitatii sale, ci din cauza prezentei corpurilor care urmeaza sa fie inlocuite.

Odata ce corpurile de iluminat au fost evaluate, tipul de produs care va fi achizitionat si instalat este decisiv.

Reguli pentru o achizitie in cunostinta de cauza

Putere: valoarea proportionala cu dimensiunea camerei care urmeaza sa fie reimprospatata: alegerea modelului potrivit include inmultirea metrilor patrati ai camerei cu un coeficient fix de 340.

Sistem de filtrare a aerului: pentru a imbunatati calitatea aerului din casa si pentru a imbunatati bunastarea generala

Clasa energetica: pe o scara de la A la C este recomandabil sa cumparati cel putin un sistem de clasa A sau A +, unde maximul este A +++

Nivelul de zgomot: cu cat produsul este mai silentios, cu atat mai mult va puteti bucura pe deplin de el, chiar si noaptea, daca doriti acest lucru.

Caracteristici inteligente: in ultimi ani, toate caracteristicile inteligente sunt un plus care nu trebuie subestimat mai ales in ceea ce priveste casa inteligenta.

Design: este esential ca produsele sa aiba un design de calitate si in conformitate cu stilul mediului in care il veti instala.

Va recomandam cu mare caldura urmatorul produs de aer condiționat DAIKIN SENSIRA BLUEVOLUTION 21000 BTU FTXC60C RXC60C care este A++ si va ofera functii avansate de distribuire uniforma a aerului si a temperaturii, precum si posibilitatea controlului de la distanta prin intermediul smartphone-ului.

0 Shares
You May Also Like