Intrebari frecvente despre incinerarea umana

Intrebari frecvente despre incinerarea umana

0 Shares
0
0
0

Stiati ca in ultimii ani, numarul persoanelor decedate care au fost ingropate pe teritoriul Romaniei a scazut considerabil? Ei bine, stiti care este motivul datorita caruia s-a intamplat acest lucru? Incinerarea umana.

Se pare ca in ultimii ani, din ce in ce mai multe familii au ales sa isi incinereze decedatii, din diferite motive.  In unele situatii, cei decedati le-au cerut celor ramasi in urma chiar inainte de moarte, sa nu-i ingroape ci sa ii incinereze. In alte cazuri, familia indoliata a ales incinerarea datorita faptului ca aceasta este mai ieftina in comparatie cu inhumarea.

Pentru ca multe persoane isi doresc sa afle cat mai multe detalii despre incinerare, si despre cum are aceasta loc intr-un incinerator uman Transilvania 2021, vom raspunde celor mai frecvente intrebari despre incinerarea umana.

Ce spune cadrul legislativ din Romania despre aceasta procedura?

La fel ca in multe alte tari, incinerarea este o optiune pe care o are fiecare cetatean. Din punct de vedere legal, incinerarea are acelasi statut cu inhumarea, iar dreptul la incinerare este legiferat de catre Noul Cod Civil (2011), art. 80, cu privire la Respectarea vointei persoanei decedate.

De ce aleg familiile indoliate incinerarea celor dragi?

Fara doar si poate, primul motiv datorita caruia o familie alege sa isi incinereze decedatii, este reprezentat de ultima dorinta a acestora. Cand o persoana aflata pe patul mortii le cere celor dragi sa fie incinerata, acestia se conformeaza.

De-asemenea, exista situatii in care familiile greu incercate aleg chiar sa isi incinereze decedatii datorita faptului ca incinerarea costa mai putini bani in comparatie cu inhumarea de exemplu.

Sunt necesare anumite documente pentru procedura de incinerare?

Cu siguranta se intreaba multa lume daca sunt necesare anumite documente pentru procedura de incinerare, si daca da, care ar fi acelea. Ei bine, pentru ca procedura de incinerare umana sa poata avea loc, este obligatoriu ca familia indoliata sa obtina certificatul de deces al persoanei decedate, adeverinta de incinerare, aviz sanitar de transport (in situatiile in care este nevoie) si certificat de imbalsamare.

Fara aceste documente, cu siguranta nici un crematoriu din Romania nu va accepta sa incinereze o persoana decedata.

Cat timp dureaza procesul de incinerare?

De-asemenea, aceasta este o alta curiozitate mare in legatura cu procesul de incinerare. Cu siguranta, doua trupuri incinerate pot avea nevoie de perioade diferite de timp pentru a fi incinerate complet.

Factori cum ar fi de exemplu greutatea corpului persoanei decedate, materialul din care este fabricat sicriul in care trupul neinsufletit este pus la incinerat, dar si temperatura la care are loc incinerarea, sunt factori care influenteaza durata de timp a procesului. Cu toate acestea, de regula procesul de incinerare dureaza intre 1 si 3 ore. Foarte rare sunt cazurile in care este nevoie de mai mult timp pentru incinerarea unui trup neinsufletit.

Ce ramane in urma incinerarii?

Unele persoane sunt curioase si ce va ramane in urma incinerarii. De mentionat este faptul ca dupa ce are loc procesul de incinerare, la final vor ramane niste ramasite sub forma unei paste albe.

Aceasta este lasata sa se raceasca, iar mai apoi este supusa unui proces tehnologic astfel incat sa-i fie micsorata granulatia, pana cand ia forma unei cenuse. Aceasta cenusa va fi apoi colectata de catre personalul crematoriului si va fi depusa intr-o urna si inmanata familiei.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre cele mai mari curiozitati pe care le au oamenii in ceea ce priveste procedura de incinerare umana, care dupa cum spuneam la inceputul articolului, creste din ce in ce mai mult in popularitate in tara noastra. Drept dovada, avem mai putine inhumari si mai multe incinerari.

0 Shares
You May Also Like