Ce scule si unelte nu trebuie sa lipseasca din gospodarie?

Ce scule si unelte nu trebuie sa lipseasca din gospodarie?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa, in mod evident exista o lista cu scule si unelte, si chiar mici utilaje de care ai mare nevoie. Practic, acestea nu trebuie sa iti lipseasca din gosporarie.

In randurile care urmeaza, vei putea descoperi care sunt sculele si uneltele care nu trebuie sa iti lipseasca din gospodarie. Daca exista cateva dintre acestea pe care nu le ai, cu siguranta trebuie sa faci tot ceea ce iti sta in putinta, si sa le cumperi cat mai repede.

Instrumente de mana

Fara doar si poate, instrumentele de mana sunt deosebit de importante in orice gospodarie. De exemplu, poti sa ai nevoie de o surubelnita pentru diferite activitati. Ai de insurubat cand asamblezi o masa, ai de insurubat cand schimbi bateriile unui dispozitiv electronic, etc. De aceea, este recomandat sa iti alegi cel putin o surubelnita cu capul stea si una dreapta. O surubelnita electrica iti va usura considerabil munca.

Ai nevoie de-asemenea de un set de chei fixe dar poti alege si chei inelare si tubulare pe care sa le folosesti in diferite activitati. Pentru a insuruba si desuruba de exemplu, acestea iti sunt de mare ajutor.

Tot in categoria instrumentelor de mana se incadreaza si instrumentele de masurat precum metrul sau ruleta. Chiar si o nivela se incadreaza aici (boloboc) pentru ca poti masura o suprafata pentru a afla daca este sau nu este plana.

Tot aici amintim clestii si patentul, ciocanul sau barosul, care sunt scule de mana care iti pot fi de folos in multe situatii.

Scule electrice

Fara doar si poate, sculele electrice sunt deosebit de importante intr-o gospodarie, iar flexul nu poate fi omis de pe aceasta lista. Poti avea nevoie de el pentru a taia diferite materiale (materiale metalice, placi ceramice sau chiar si lemn), folosind discurile potrivite.

Poti avea nevoie de o masina de gaurit pe care sa o folosesti in diferite scopuri, iar cel mai important este fireste de a face gauri in perete sau in diferite materiale. Ii poti atasa un malaxor si iti poti prepara gletul sau mortarul daca ai nevoie.

Poti avea nevoie si de alte echipamente cum ar fi drujba de exemplu care poate fi electrica sau pe benzina, dar le amintim aici pe ambele. Aceasta iti poate fi de ajutor pentru a taia lemnele de foc, pentru a taia ramurile copacilor, etc.

Poti avea nevoie de o pompa de apa de-asemenea care poate fi electrica sau pe benzina. Aceasta iti poate folosi in multe scopuri (pentru a iriga, pentru a scoate apa din subsol in caz de inundatie, etc.).

Unelte de gradinarit

Cu siguranta ai nevoie si de unelte de gradinarit intr-o gospodarie. Sapa, grebla, lopata, furca sau harletul nu trebuie sa iti lipseasca. Pentru munci agricole usoare, poti folosi aceste unelte de gradinarit.

Utilaje agricole

Cand vine vorba de utilaje agricole pentru o gradina, motosapa ne vine in minte pentru gradinile mici. Pentru suprafete de maxim 1000 de metri patrati, acestea sunt cele mai potrivite.

Cand deja este nevoie de un utilaj pe care sa il folosesti pentru a prelucra solul intr-o gradina mai mare de 1000 mp, ai nevoie de un motocultor. Poti alege un pachet motocultor Rabota R7 75q PK1, iar astfel vei avea si motocultorul dar si diferite accesorii care vin cu acesta la pachet, cum ar fi plugul de arat.

Un asemenea utilaj Rabota poate fi util chiar si pentru suprafete mai mari de 8000 de metri patrati, si cu siguranta datorita motorului euro 5 pe benzina, si a celor 7 CP, va face fata tuturor cerintelor.

Asadar, pentru a-ti face toate treburile fara probleme in gospodarie, vei avea nevoie de multe scule si instrumente, dar si de unelte si utilaje agricole precum un motocultor Rabota de exemplu.

0 Shares
You May Also Like