Formalitati necesare la repatriere din Dubai

Formalitati necesare la repatriere din Dubai

0 Shares
0
0
0

In acest articol urmeaza sa va prezentam mai multe formalitati de care va puteti lovi in cazul in care va ocupati de repatriere decedati din Dubai.

Viza persoanelor dependente

Obtinerea vizei tuturor persoanelor aflate in intretinere care au fost in legatura cu indemnizatia anulata a decedatului. In cazul in care persoanele aflate in intretinere doresc sa ramana in continuare din motive urgente, cum ar fi incheierea anului universitar, etc., trebuie sa adreseze o cerere societatii in care decedatul a lucrat pentru sponsorizare. In ceea ce priveste securitatea / garantia, departamentul de imigrare permite persoanelor aflate in intretinere sa ramana pana in anul universitar urmator sau pana la momentul in care expira valabilitatea vizei.

In cazul in care bunurile decedatului trebuie trimise in tara de origine, cererea angajatorului persoanei decedate in formatul specificat trebuie sa fie transmisa Consulatului cu o lista cu articolele utilizate. La primire, Consulatul va emite o scrisoare Departamentului Vamal, pe baza careia ruda defunctului poate sa transporte bunurile fara taxe.

In cazul in care membrii familiei se afla in India, acestia ar trebui sa obtina LHC de la autoritatea in cauza, sa fie atestati de Departamentul de Stat si de Ambasada / Consulatul Emiratelor Arabe Unite, urmat de Ministerul Afacerilor Externe al UAE si Ambasada / Consulatul indian. Traducerea in limba araba este atestata de Ministerul Justitiei.

Sponsorul unui angajat decedat preda pasaportul abscoderului la Departamentul de Imigrare / Departamentul Muncii.

In cazul in care un angajat  moare din motive necunoscute, o persoana autorizata in mod corespunzator de catre apropiatii sai si / sau consulat pentru repatrierea sau incinerarea corpului trebuie sa se adreseze departamentului de imigrare impreuna cu pasaportul, care este pastrat sub forma de garantie de catre cei de la imigrare.

Departamentul de imigrare anuleaza viza  la depunerea certificatului de deces si returneaza pasaportul.

La emiterea documentelor de incinerare / repatriere pasaportul garantului este returnat.

Repatriere pentru imgranti ilegali

Obtineti un formular de certificat de urgenta (Outpass) de la Consulat sau descarcati-l de pe internet.

Trimiteti formularul completat in mod corespunzator cu 2 fotografii, copia pasaportului si / sau a altor documente de identitate, cum ar fi Cartea de Munca, Cartea de Sanatate si Permisul de conducere etc. ale decedatului.

Daca nu exista documente de identitate disponibile, obtineti o scrisoare din partea autoritatilor locale, in locul nativ al decedatului, cum ar fi Tehsildar sau Sarpanch din localitatea Panchayat, afirmand ca persoana apartinea acestui loc. In alta ordine de idei, se poate da o declaratie notariala in mod corespunzator, impreuna cu fotografia atestata in mod corespunzator a decedatului cu privire la declaratia de afiliere.

Procedura aditionala in cazul deplasarii din aeroportul SHarjan

Obtineti o scrisoare de la Politia din Dubai adresata politiei din Sharjah in loc sa mergeti direct la Aeroportul din Dubai.

Luati scrisoarea trimisa de sefii de politie din Sharjah pentru politia din portul Sharjah Air. Trimiteti aceasta scrisoare impreuna cu copii ale tuturor celorlalte documente de la postul de politie Sharjah Air Police Outpost. Toate documentele vor fi pastrate, cu exceptia scrisorii de la Politia din Sharjah.

0 Shares
You May Also Like