Tot ce trebuie sa stiti despre Peter Pan

Tot ce trebuie sa stiti despre Peter Pan

0 Shares
0
0
0

Peter Pan este unul din cei mai cautati animatori petreceri copii, si de aceea in acest articol va prezentam cum a aparut el si modul in care a evoluat el.

J. Barrie l-a folosit pentru prima data pe  Peter Pan ca personaj intr-o sectiune din The Little White Bird (1902), un roman pentru adulti in care apare ca un copil in capitolul intitulat Peter Pan din Gradinile Kensington.

Ca urmare a succesului piesei din 1904, editurile lui Barrie, Hodder si Stoughton, au extras capitolele 13-18 ale operei The Little White Bird si le-au republicat in 1906 sub titlul Peter Pan din Kensington Gardens, cu adaugarea ilustratiilor lui Arthur Rackham.

El a revenit la personajul lui Peter Pan ca centru al piesei de teatru intitulata Peter Pan sau “The Boy Who Would not Grow Up”, care a avut premiera la 27 decembrie 1904 la Londra. Barrie mai tarziu a adaptat si a extins linia de poveste a piesei cu un roman, publicat in 1911 sub numele de Peter si Wendy.

Barrie nu a descris niciodata in detaliu aspectul lui Peter, chiar si in romanul sau, lasandu-l imaginatiei cititorului si interpretarii oricarei persoane care adapteaza caracterul. In piesa, tinuta lui Peter este facuta din frunze de toamna si panza paianjen.

Numele lui si interpretarea la fluier sau la trompeta sugereaza caracterul mitologic al lui Peter Pan. Barrie mentioneaza in Peter si in Wendy ca Peter Pan inca mai avea “primii dinti”.  El il descrie ca pe un baiat frumos, cu un zambet frumos, “imbracat in frunze de artar si panze de paianjen” .

In mod traditional, personajul a fost jucat pe scena de catre o femeie adulta minuscula.  In productiile originale din Marea Britanie, costumul lui Peter Pan era o tunica rosiatica si o camasa de culoare inchisa verde, cum ar fi cea purtata de Nina Boucicault in 1904.

Acest costum este expus in locul de nastere al lui Barrie. Costumul similar purtat de Pauline Chase (care a jucat rolul din 1906 pana in 1913) este afisat in Muzeul Londrei. Editiile timpurii ale adaptarilor din poveste prezinta de asemenea un costum rosu, dar un costum verde (chiar din frunze) devine mai obisnuit din anii 1920 si mai tarziu dupa lansarea animatiei lui Disney.

In filmele Disney, Peter poarta un costum care consta dintr-o tunica verde cu maneci scurte si pantaloni aparent facuti din panza de paianjen, si o bereta cu o pana rosie in ea. El avea urechile ca elfii, ochi caprui si parul roscat. In Hook (1991), personajul este interpretat ca adult de catre Robin Williams, cu ochi albastri si par brun inchis. In flashback-uri in tineretea personajului parul lui este maro deschis.

In acest film, urechile sale apar doar atunci cand el este Peter Pan, nu ca Peter Banning. Hainele  lui se aseamana cu costumul Disney (minus chipiul). In filmul “Peter Pan” din 2003, el este portretizat de Jeremy Sumpter, care are parul blond si ochi albastri. Costumul lui este facut din frunze de vita de vie.

In romanul Peter Pan in Scarlet (2006), Geraldine McCaughrean il descrie ca avand ochi albastri si par luminos (sau cel putin o culoare mai deschisa decat negrul).

0 Shares
You May Also Like