De unde luam gazduirea web si cum

De unde luam gazduirea web si cum?

0 Shares
0
0
0

Dupa ce ati ales numele pe care trebuie sa il aiba site-ul pasul urmator asa cum este logic este sa cumparati domeniul si sa ii gasiti si gazduire web. Gazduire inseamna ca o firma va va pastra pe un server fisierele din care site-ul este compus: articolele, imaginile, videoclipurile si alte fisiere.

Explicatia tinde sa fie putin complicata insa nu este necesar sa intelegeti exact cum functioneaza. O puteti lua asa: in momentul in care tastati un document in calculator veti avea nevoie sa il salvati undeva si acest lucru va avea loc pe hard disk, pentru a il putea accesa din nou ulterior. Pentru un site toate articolele vor trebuie sa fie puse undeva online si sa fie disponibile in permanenta pentru cititorii care va acceseaza site-ul.

Pentru a va gazdui blogul veti avea nevoie de serviciile unor companii care va ofera gazduire si veti intalni un termen utilizat des ce provine din engleza, hosting.

Pana in acest moment totul pare foarte simplu, si chiar este. Va doriti in mod sigur ca acea companie de la care aveti gazduirea sa nu dispara subit, sa aiba si servere care sa mearga bine si blogul sa se afiseze rapid.

In timp atat in engleza cat si in romana, puteti ajunge sa colaborati cu mai multe firme care ofera gazduire web. Parti bune si parti rele au toate. Nu veti gasi niciodata o firma care sa aiba 100% dar pentru ca pot exista si riscuri va recomandam sa aveti o lista cu mai multe optiuni inainte de a va decide asupra unei firme de hosting.

Daca in viitor sunteti nemultumiti si vreti sa va mutati la alta firma o puteti face fara sa ezitati pentru ca sunt nenumarate astfel de firme.

Printre lucrurile cele mai importante de care este foarte bine sa tinem cont in momentul in care alegem o firma pentru hosting putem sa enumeram mai multe aspecte.

Va trebui sa ne documentam cine are site gazduit la ei. Este de preferat sa fie cineva care are un site mai vechi decat al vostru si cu un trafic mai mare. Oamenii isi intreaba in general prietenii unde au gazduirea. Noi va recomandam sa cereti si sfaturile unor bloggeri care au trafic mare. Este simplu sa le aflati datele de contact si sa le scrieti un mesaj, sa ii intrebati unde gazduiesc un site sau sa ii rugati sa va recomanda o firma de hosting web.

De asemenea puteti fi atenti si la modul in care se comporta cei care ofera gazduirea web cu clientii lor. Verificati daca au numere de contact ori un sistem de tichete disponibile in general in permanenta. Verificati modul in care raspund solicitarilor pe car ele primesc, inclusiv de sarbatori sau la sfarsitul de saptamana. Se poate intampla sa apara probleme sambata de dimineata si nu veti vrea sa asteptati pana luni. Intrebati si alti bloggeri mai vechi sau un blog cu un trafic mare.

Determinati exact ce include pachetul de hosting pe care il cumparati. In general sunt specificatii care au legatura cu traficul lunar pe care il aveti.

0 Shares
You May Also Like