Cum functioneaza impreuna vanzarile si sistemele WMS ?

0 Shares
0
0
0
soft depozite - WMS Crosspoint dezvoltat de Pointlogistix
soft depozite – WMS Crosspoint dezvoltat de Pointlogistix
Un depozit bun poate aduce bani la bugetul companiei si poate salva costurile inutile, insa conditia esentiala pentru aceste beneficii este existenta unui sistem inteligent de management al depozitului – WMS.
Poate parea putin ilogic sa vorbim despre existenta unei legaturi stranse intre vanzari si sistemul de warehouse management pe care o companie il detine, pentru ca un client care cumpara anumite produse de la un furnizor nu se va gandi niciodata la depozitul acestuia si nici nu il va vedea vreodata. Insa chiar si asa, depozitul este locul in care stau si de unde sunt trimise produsele pe care clientii si le doresc. Si tot depozitul este cel care joaca un rol in modul in care este perceputa calitatea si siguranta oferita de un brand.
Vanzarile pot beneficia de sprijinul depozitului atunci cand echipa de vanzari are la dispozitie si poate analiza datele primite de la sistemul de management de depozit.
Iata, in cele ce urmeaza, doar cateva modalitati prin care un WMS de top, asa cum este software-ul Crosspoint de la Point Logistix, nu numai ca sustine eforturile echipei de vanzari, dar le poate si consolida.

Disponibilitatea canalului si stocurile

Cu fiecare an lumea se indreapta tot mai mult catre comertul electronic, iar un sistem WMS ofera un beneficiu semnificativ in acest sens, deoarece poate furniza in timp real date legate de stocuri. Acest lucru permite unei companii sa promoveze si sa vanda numai produsele pe care le are la indemana. Sunt eliminate, astfel, problemele legate de epuizarea stocurilor sau de backorders.
In acelasi timp, un sistem WMS poate crea automat alerte atunci cand stocul este redus, iar unele sisteme pot chiar re-lansa automat comenzi atunci cand produsele ating un nivel prestabilit. In acest fel produsele cele mai bine vandute vor fi mereu in stoc.
Daca o anumita companie foloseste canale specifice pentru vanzari, este important ca si WMS-ul ales sa beneficieze de capacitati conexe. Exista, de pilda, sisteme WMS de generatie noua care pot garanta ca atunci cand o companie se promoveaza pe retelele de socializare – de pilda, Instagram – va putea afisa si stocul pentru un produs anume aflat in promovare.

Finalizarea comenzilor si satisfactia clientilor

Satisfactia clientilor joaca un rol semnificativ in repetarea experientei de vanzare cu o anumita companie. Orice manager stie ca este mult mai usor sa te promovezi si sa vinzi catre clientii existenti decat sa castigi clienti noi.
Depozitul poate avea un rol esential in serviciile de calitate oferite clientilor, mai ales atunci cand livreaza comenzi cu exactitate si la timp.
Finalizarea si expedierea rapida a comenzilor este un avantaj extrem de competitiv pentru multe firme, iar clientii iarta greu intarzierile in livrare sau greselile din partea comerciantilor.
Un WMS de top precum Crosspoint poate introduce mai multe verificari in procesul de colectare si ambalare a produselor, asigurand precizia comenzii si grabind procesul de expediere. In plus, instrumentele de depozit pot selecta automat cel mai accesibil transportator care sa livreze comenzile la momentul potrivit.

Oferte si promotii

Un sistem WMS este un adevarat tezaur de date, pentru ca el poate detalia cu privire la costul complet al unui produs. El poate furniza, de asemenea, informatii cu privire la produsele care nu se vand si care stau pur si simplu pe rafturi, generand costuri recurente de stocare si ajungand sa coste mai mult decat se va obtine la vanzarea lor. Identificand aceste produse, WMS-urile pot usura considerabil sarcina lansarii de oferte si promotii, simplificand procesul SKU si permitand eliminarea produselor cu performante slabe prin introducerea lor in oferte speciale cu produse vandabile.

0 Shares
You May Also Like