Cum se intretine o tastatura laptop?

Cum se intretine o tastatura laptop?

0 Shares
0
0
0

Laptopul este principalul echipament de lucru pe care il folosim fie atunci cand lucram de acasa, fie atunci cand lucram de la birou, motiv pentru care trebuie sa ne preocupe foarte mult intretinerea sa.

Atunci cand vorbim despre intretinerea unui laptop, putem sa ne referim la modul in care avem grija de bateria acestuia, pentru ca trebuie sa o folosim, nu sa tinem tot timpul laptopul conectat la curent, pentru ca astfel bateria se va defecta prin neutilizare.

Tot in momentul in care vorbim despre intretinerea unui laptop, putem face referire si la keyboard laptop, iar aici trebuie amintit faptul ca tastatura trebuie sa fie curatata cat mai des posibil, atat impotriva microbilor, cat si in cazul in care mancam sau consumam lichide cand utilizam echipamentul.

Ei bine, in momentul in care vrem sa curatam tastatura laptopului impotriva prafului, atunci avem nevoie de un aspirator pe care sa il folosim in acest scop. Trebuie insa mentionat faptul ca aspiratorul trebuie sa fie de mici dimensiuni, pentru a putea fi manevrat cu o cat mai mare usurinta.

In cazul in care nu ai la dispozitie un aspirator, si un spray cu aer comprimat poate sa fie util, insa cu siguranta daca ar fi de ales intre un astfel de spray si un aspirator, ar fi mult mai indicat sa folosesti aspiratorul.

Sunt o multime de utilizatori care in momentul in care lucreaza la laptop, sau fac orice alta activitate insa utilizeaza echipamentul, mananca, iar resturile alimentare de foarte multe ori ajung printre tastele echipamentului.

In cazul in care esti si tu un astfel de utilizator, cu siguranta trebuie sa stii ca acest lucru nu este indicat, mai ales daca nu ai de gand sa cureti foarte des tastatura. Si totusi, pentru a curata tastatura laptopului, ai nevoie tot de un aspirator, pentru a aspira toate firimiturile cazute printre taste.

Daca ai de gand sa cureti tastatura dupa ce nu mai utilizezi echipamentul, o astfel de curatare se va face impotriva microbilor, vei avea nevoie de o laveta, si de putin spirt sanitar, iar laveta va trebui sa fie putin umezita in spirt, pentru a putea dezinfecta tastele.

Trebuie avuta insa foarte mare atentie, pentru ca in cazul in care laveta este uda, iar spirtul sanitar patrunde in interiorul echipamentului, acesta poate dauna serios.

Mai sunt si utilizatori care in momentul in care utilizeaza laptopul, fie isi iau langa ei pe birou, o ceasca de cafea, sau un pahar cu suc, si de multe ori aceste lichide sunt scapate pe tastatura.

Intr-o astfel de situatie, se impune scoaterea rapida din priza a echipamentului, dupa care indepartarea bateriei si inclinarea echipamentului intr-o parte, pentru ca lichidul patruns sa nu poata afecta si display-ul.

Dupa aceea se va impune indepartarea tastaturii si lasarea acesteia si a echipamentului la uscat. Daca totul este in regula, echipamentul se va putea folosi. In caz contrar, va fi nevoie de o vizita cu echipamentul la service, iar expertii de acolo vor constata problema si o vor remedia cat mai repede.

0 Shares
1 comment
  1. Multe lucruri nu am știut până acum dar aș vrea să vă mulțumesc, căci, acum voi ști ce să fac de acum pentru a avea grija de ,,echipamentul,, meu! O săptămână frumoasă vă doresc!

Comments are closed.

You May Also Like