Cu totii asteptam zilele de duminica si zilele de sarbatoare, dat fiind faptul ca in multe familii, doar in aceste zile se reunesc toti membrii (bunici, parinti, copii).
Asteptam de-asemenea aceste zile pentru ca reprezinta ocazia ideala atat pentru a petrece timp de calitate alaturi de membrii familiei, cat si pentru a ne odihni si pentru a ne relaxa alaturi de cei dragi.
Un alt motiv datorita caruia asteptam zilele de duminica si zilele de sarbatoare, este acela ca putem savura cei mai gustosi cozonaci. Fiecare gospodina isi doreste sa aiba pe masa cei mai gustosi cozonaci in aceste zile. De fapt, cei mai gustosi cozonaci este putin spus, pentru ca gospodinele isi doresc sa aiba cozonacii perfecti.
In continuare vom prezenta cateva detalii care pot ajuta gospodinele sa creeze cozonacii aproape perfecti, si spunem aproape perfecti pentru ca doar un cozonac Boromir este cu adevarat perfect.
Sfaturi pentru a face cozonacii
- Gospodinele trebuie sa aiba grija ca in bucatarie sa fie cald atunci cand pregatesc aluatul pentru cozonaci. De-asemenea, este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Daca laptele este rece sau ouale abia ce au fost scoase de la frigider, nu vor permite ca aluatul sa creasca pufos si sa se coaca uniform.
- Cand este pregatita maiaua din drojdie, trebuie ca laptele sa fie putin caldut, dar nu fierbinte. In cazul in care acesta este fierbinte, drojdia isi va pierde din proprietati.
- Pentru a face cei mai buni cozonaci, trebuie ca laptele folosit sa fie gras. Eventual, se pot adauga cateva linguri de lapte condensat. Este important de precizat faptul ca grasimea, are rolul de a ajuta zaharul si drojdia sa dospeasca.
- Se poate adauga si o lingura de smantana grasa sau o lingura de untura curata, pentru a spori cantitatea grasimii din compozitia aluatului.
- Se cerne faina, iar dreptat se adauga mici cantitati. Se framanta bine de fiecare data, pana in momentul in care toata faina este inclusa in aluat, iar acesta devine elastic.
- Nuca trebuie oparita pentru umplutura, cu putin lapte, inainte de a face compozitia. In acest fel, nu va mai avea acel gust amarui.
- Se recomanda frecarea oualor cu sare (putin timp), inainte de a fi adaugate in aluat. Sarea va accentua culoarea galbenusului, iar cozonacii vor fi mai frumosi.
- Este foarte important sa fie folosite doar ouale de gaina pentru a face cozonaci. Ouale de gasca de exemplu, la fel ca si ouale de rata sunt prea dense, iar din acest motiv, aluatul nu va creste pufos.
- Un alt sfat deosebit de important pe care trebuie sa il respecte femeile care fac cozonaci, este acela de a nu deschide usa cuptorului in primele 20 de minute, dupa ce au pus cozonacii.
- Pentru a preveni arderea cozonacilor, se recomanda punerea in tava de copt, a unei hartii de copt unsa cu ulei.
Acestea sunt asadar 10 sfaturi utile pentru gospodinele care au de gand sa pregateasca pentru cei dragi cozonaci. Cu toate acestea insa, in majoritatea cazurilor, chiar daca sunt respectate aceste cerinte, cozonacii nu ies perfect.
Uneori din cauza compozitiei aluatului, alteori pentru ca aluatul nu este lasat suficient timp la dospit sau datorita temperaturii de coacere, cozonacii nu ies tocmai perfecti, chiar daca la gust nu sunt rai.
In aceste conditii, gospodinele care in zilele de dumnica sau in alte zile de sarbatoare isi doresc sa aiba pe masa cei mai gustosi cozonaci, si care sa arate perfect, cu siguranta isi vor indrepta atentia spre Boromir Market. Un cozonac Boromir, indiferent de compozitia acestuia, este cu adevarat perfect, si este ambalat perfect.
1 comment
Foarte bun articolul, multumesc mult pentru sfaturi!
Comments are closed.