De ce nu se incarca Samsung J5?

De ce nu se incarca Samsung J5?

0 Shares
0
0
0

Samsung Galaxy J5 este unul dintre cele mai populare smartphone-uri low cost de pe piata, iar de la lansarea acestuia din anul 2017 si pana in prezent, exista multi utilizatori care inca folosesc aceste dispozitive.

Chiar daca nu discutam despre un smartphone cu specificatii de top, acest model este ideal pentru persoanele care folosesc telefonul pentru efectuarea apelurilor telefonice si receptionarea acestuia, pentru a comunica prin mesaje scrise sau pentru a socializa cu prietenii virtuali.

Persoanele care si-au cumparat un astfel de dispozitiv, si l-au echipat cu o folie de protectie pentru display J5 2017, folosesc si acum telefoanele, iar acestea inca fac fata cerintelor.

Au existat insa si unele cazuri in care utilizatorii au ales un geam de protectie pentru display Samsung Galaxy J5 2017, si-au pastrat si telefoanele in huse, dar acestea au intampinat unele probleme, precum faptul ca nu se mai incarcau. Iata cum trebuie sa procedati daca va confruntati cu o asemenea situatie.

Pasul 1: Scoateti bateria si verificati starea fizica a acesteia

Galaxy J5 are o baterie detasabila, astfel incat puteti incerca de fapt, sa verificati daca a dezvoltat un fel de bulgari sau daca se scurge lichid din baterie. Scoateti capacul posterior si trageti bateria.

Bateriile defecte trebuie inlocuite imediat, deoarece acestea reprezinta un pericol atat pentru dispozitiv, cat si pentru utilizator. Bateriile explodeaza atunci in acele momente in care sunt supraincarcate, incalzite sau scurtcircuitate, iar Samsung este un brand care s-a confruntat cu astfel de probleme, nu cu mult timp in urma.

Pasul 2: Efectuati procedura de resetare soft si incercati sa o porniti

Dupa ce ati verificat fizic bateria telefonului, nu o repuneti imediat. In schimb, apasati si mentineti apasat tasta de pornire timp de un minut pentru a elimina toata electricitatea care ar fi putut fi stocata in condensatoarele telefonului si in alte componente. In acest fel, memoria telefonului va fi reimprospatata. Aceasta procedura este cunoscuta si sub denumirea de „soft reset”.

Dupa ce ati terminat cu resetarea soft, asezati bateria inapoi, dupa care atasati si capacul din spate. Este foarte important sa va asigurati ca il asezati corect. Dupa aceea, incercati sa porniti telefonul si apoi conectati incarcatorul pentru a vedea daca acesta se incarca de data aceasta. Daca tot nu, atunci faceti urmatorul pas.

Pasul 3. Utilizati un incarcator si un cablu USB diferit

Incercati gasiti un alt incarcator si un cablu USB pe care sa le folositi pentru a vedea daca incarcarea functioneaza, deoarece problema poate fi cauzata de aceste accesorii Samsung. In acest fel, se poate exclude posibilitatea ca problema sa se datoreze accesoriilor defecte.

Se pot folosi chiar si incarcatoarele altor telefoane si, in timp ce este posibil sa nu produca acelasi amperaj ca in cazul incarcatorului initial, cel putin puteti constata daca telefonul se incarca, si daca este nevoie sa cumparati un alt incarcator original de la un magazin gsm.

Pasul 4. Incercati sa incarcati telefonul in timp ce sunteti oprit

Un alt pas pe care il puteti incerca pentru a vedea daca se poate remedia problema, consta in conectarea incarcatorului la telefon, atunci cand acesta este inchis. Chiar daca dispozitivul este inchis, pe display Samsung Galaxy J5 2017 trebuie sa se aprinda ledul care indica incarcarea. In cazul in care acesta nu se aprinde, este important sa stiti ca ati facut tot ceea ce poate face un utilizator pentru remedierea acestei probleme.

A sosit timpul sa cereti ajutorul specialistilor, asa ca trebuie sa duceti telefonul intr-un service gsm. Printre alte reparatii pe care specialistii le efectueaza, cum ar fi o inlocuire display Samsung Galaxy J5, sau inlocuirea ecranului tactil, inlocuirea antenei de semnal sau diferite alte reparatii, cu siguranta specialistii se ocupa si de remedierea problemelor legate de incarcare.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like