Cum sa iti cresti imunitatea cu fructele de aronia

0 Shares
0
0
0

Este sezonul de toamna, iar organismul nostru incepe sa dea tot mai mult semne de oboseala odata cu intrarea in iarna. Tuse, nas infundat, dureri de gat si articulare, toate acestea se resimt din plin, mai ales dupa o perioada incarcata la locul de munca sau chiar in familie. Din acest motiv, medicii recomanda intotdeauna o cura de imunizare inainte de intrarea in iarna, precum si la iesirea din aceasta.

Multi dau exemplul ursilor, care se pregatesc de hibernare consumand inainte multe fructe si legume ale toamnei, de altfel singurul sezon in care mai pot consuma asa ceva. Spre deosebire de ursi insa, oamenii au acum posibilitatea de a consuma fructe si legume proaspete aproape pe tot parcursul anului. Iar unul dintre ultimele tipuri de fructe, aparute recent pe piata din Romania, este aronia.

Beneficii imense pentru sanatate

Specialistii considera ca fructele de aronia sunt un adevarat izvor de sanatate, dat fiind complexul de vitamine si antioxidanti continut. Practic, daca ar fi sa ne uitam dupa ultimele cercetari in domeniu, s-a descoperit ca fructele de aronia contin mai multa vitamina C decat lamaia si citricele, in general.

Din acest motiv, consumul de fructe de aronia inainte de intrarea in iarna sau chiar si odata cu inceperea sezonului rece, ne poate feri de gripa si de raceli, specifice acestora.

De asemenea, continutul mare de antioxidanti contribuie la intarirea sanatatii si a sistemului imunitar, in general, precum si la reglarea sistemului digestiv. Caci, prin continutul mare de fibre, aronia face ca digestia alimentelor sa fie mai usoara si sa fie mai rapid asimilate de organismul uman.

Consuma-le proaspete sau sub forma de suc

In ceea ce priveste consumul, se stie ca toti specialistii in nutritie recomanda consumarea fructelor proaspete. Acest lucru este putin mai greu in tara noastra, dat fiind ca recoltarea fructelor de aronia se face in lunile august septembrie. Practic, aceasta este perioada in care fructele ajung la maturitate maxima, fiind bogate in substantele atat de cautate de noi.

Aceasta din simplul motiv ca fructele de aronia sunt mari iubitoare de soare, mai ales atunci cand ajung la maturitate. Practic, daca vreti, sunt asemenea strugurilor, numai ca acestea au un continut nutritional mult mai mare. Gustul acrisor, putin astringent, face insa ca aronia sa nu fie tolerata chiar de toata lumea, mai ales de copii.

Din acest motiv, aronia se poate consuma cu succes si sub forma de suc. Practic, un storcator normal de fructe va scoate o cantitate satisfacatoare de suc, pierderile in acest sens fiind foarte mici.

0 Shares
You May Also Like