O stimulare electrica a muschilor reprezinta o metoda destul de raspandita si totodata unanim recunoscuta, utilizata de foarte multi ani in medicina sportiva si de recuperare. In diverse domenii, cum ar fi sportul sau fitness-ul, electrostimularea reprezinta practic un supliment la antrenamentul clasic al muschilor, pentru a mari eficienta grupelor de muschi si totodata pentru a reusi ajustarea proportiilor fizice la cerintele estetice actuale.
Aceste aplicatii de tip EMS au practic doua efecte: in primul rand, este intarita musculatura si in al doilea rand, are un efect de relaxare si odihna.
Aplicatiile includ antrenarea musculara pentru a imbunatati performanta acestora, antrenarea musculara pentru intarirea anumitor muschi sau grupe musculare, in scopul de a atinge dimensiunile fizice dorite.
In schimb, aplicatiile de relaxare includ, relaxarea musculara pentru a scadea tensiunea muschilor, combaterea simptomelor de febra musculara si accelerarea regenerarii musculare, dupa o activitate foarte solicitanta.
Prin tehnologia care este integrata de masaj, electrostimulatorul ofera posibilitatea de a reduce tensiunea musculara si totodata de a combate simptomele de oboseala, folosind un program de masaj real, in privinta senzatiei si a efectului.
Folosind sugestiile de pozitionare si tabelele programelor din manual, puteti seta foarte rapid si usor acest electrostimulator pentru programul necesar, pentru a reusi obtinerea efectului scontat. Electrostimulatorul prezinta avantajul ca poate adapta independent intensitatea impulsurilor pentru diverse zone ale corpului, in scopul acoperirii partilor laterale ale corpului sau in scopul stimularii unor zone de tesut mult mai mari.
Acest lucru se poate realiza prin cele patru canale ajustabile separat. O setare individuala a intensitatii fiecarui canal va permite tratarea pana la patru zone diferite ale corpului in acelasi timp.
Plasarea electrozilor este foarte importanta pentru a obtine o sedinta de stimulare benefica. Trebuie consultat personalul medical specialist in ceea ce priveste pozitia ideala a electrozilor adaptata nevoilor dumneavoastra. Trebuie sa aplicati cateva reguli la alegerea pozitiei electrozilor antebratului: distanta dintre electrozi este foarte importanta, cu cat aceasta este mai mare, cu atat mai mare va fi zona de tesut care este stimulata.
Pentru alegerea distantei dintre electrozi trebuie sa tineti seama de cateva sfaturi: distanta ideala este cam 5-15 cm, sub 5 cm veti stimula puternic doar tesuturile de suprafata, iar peste 15 cm veti stimula mai slab o zona mai mare. De mare importanta este legatura dintre electrozi si orientarea fibrei musculare.
Alegerea directiei de curgere a curentului se va adapta in functie de orientarea fibrei musculare, pentru fiecare grupa de muschi. In cazul celor de suprafata, electrozii trebuie plasati paralel cu orientarea fibrei musculare, iar in cazul celor de profunzime, electrozii trebuie plasati perpendicular cu orientarea fibrei musculare.
Pentru tratamentul durerii cu dispozitivul electrostimulator este recomandat sa pozitionati electrozii unui canal astfel incat punctul dureros sa se afle intre ei. Electrozii celorlalte canale pot fi folositi in special pentru a trata simultan alte puncte dureroase sau in combinatie cu electrozii primului canal pentru a inconjura zona dureroasa. Este recomandat sa fie folositi toti electrozii pentru un tratament optim.