Cum sa amanetezi un smartphone?

Cum sa amanetezi un smartphone?

0 Shares
0
0
0

Cateodata pur si simplu ai nevoie de extra cash si nu stii ce ai putea vinde mai bine. Iti dam noi o idee: ai prin casa vreun smartphone mai vechi, care functioneaza? Il poti vinde fara probleme la amanet sau pentru piese, contra unei sume de bani.

Pentru amanet telefoane, intra pe BestAmanet.ro si vei gasi toate informatiile necesare.

Multe case de amanet tranzactioneaza telefoane mobile, smartphone-uri si tablete, dar si alte piese de hardware. Ai putea fi surprins, dar chiar si modelele destul de vechi pot avea o valoare foarte mare, in functie de cine doreste sa le cumpere.

Exista anumiti colectionari care cauta modele specifice si sunt dispusi sa plateasca sume importante pentru acestea. Sau mai exista acei utilizatori pentru care un anumit model a capatat valori aproape sentimentale si vor sa aiba unul care functioneaza (poate al lor s-a stricat, etc.).

In concluzie, este o idee foarte buna sa-ti duci vechiul telefon mobil sau smartphone-ul la o casa de amanet. Poti obtine o suma destul de importanta pe el iar asta conteaza, daca ai nevoie de bani. In acelasi timp, este foarte posibil ca in functie de model, sa nu-l poti amaneta cu sume importante.

Chiar si asa, daca nu mai faci nimic cu el si nici n-ai cui sa-l faci cadou, cel mai bine este sa obtii niste bani. Pentru asta exista in fond casele de amanet.

Sfaturi pentru amanetarea unui telefon / smartphone.

Cand vine vorba despre amanetarea unui telefon, exista cateva reguli de baza care se aplica aproape fiecarui produs, indiferent de firma producatoare sau de model. Lucrurile care conteaza cu adevarat, sunt urmatoarele:
–    Numele brandului
–    Modelul
–    Cat de nou este smartphone-ul
–    Conditia smartphone-ului (daca este complet functional sau are anumite defecte sau parti componete care nu mai functioneaza)
–    Starea  estetica (cat de bine arata telefonul) – ai putea fi surprins, dar un telefon ingrijit la sange, care arata ca nou, se va vinde bine oricand, indiferent de vechime.
–    Cererea pentru acel model / brand de telefon – unele modele ale anumitor branduri sau unele branduri care au disparut demult de pe piata telefoanelor mobile sunt cautate foarte mult de catre colectionarii unor astfel de device-uri, care sunt dispusi sa plateasca sume importante pentru ele.

Intelegerea acestor lucruri este foarte importanta si poate face diferenta intre a-ti pastra un telefon vechi pe care nu-l mai folosesti si nu are nici o utilitate pentru tine si a-l vinde contra unor sume deloc de neglijat. Daca ai un telefon mobil sau un smartphone mai vechi prin casa, sfatul nostru este sa cauti in primul rand informatii despre acesta, pe internet.

Cauta pe forum-urile pe care se vand inca astfel de modele si intereseaza-te despre interesul cumparatorilor cu privire la modelul tau, cat si despre preturile practicate sau despre cat sunt dispusi anumiti colectionari sa plateasca pentru acel model.

Daca vei afla ca telefonul tau valoreaza destul de mult, merita cu prisosinta sa il duci la o casa de amanet, pentru a-l pune in vanzare.

0 Shares
You May Also Like